19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechTraian Băsescu, atac dur la adresa șefului PSD: Ţeparul de Teleorman, Liviu...

Traian Băsescu, atac dur la adresa șefului PSD: Ţeparul de Teleorman, Liviu Dragnea, a convocat sesiune extraordinară a Parlamentului și a plecat în concediu. I-a delegat atribuțiile lacheului Iordache

Fostul președinte al României și liderul PMP, senatorul Traian Băsescu, l-a criticat dur pe șeful PSD, Liviu Dragnea, pe care l-a calificat drept „țepar de Teleorman”, din cauză că a convocat sesiunea extraordinară a Parlamentului, pe care o va prezida fostul ministru al Justiției și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, după ce Dragnea i-a delegat atribuțiile.

 „Ţeparul de Telorman, Liviu Dragnea, a convocat sesiune extraordinară a Parlamentului pentru mâine, la ora 15. Sesiunea extraordinară va prilejui guvernului Tudose ocazia unor ordonanţe de urgenţă care vor face pulbere tot programul de guvernare cu care Dragnea a înşelat un popor întreg în campanie. Un program pe care incompetentul Vâlcov i l-a servit, iar <<păcăliciul>> de Teleorman l-a înghiţit fără să înţeleagă aberaţiile din acest program. Dar drama mare nu este că Dragnea, în incompetenţa lui, a crezut într-un program fantezist. Marea problemă este că trei milioane de români, votanţi ai PSD, în propria lor naivitate, iar pentru unii sărăcie, l-au crezut”, a scris Traian Băsescu, luni seara, pe pagina sa de Facebook.



Fostul șef al statului i-a mai reproșat liderului social-democraților că nu a avut curajul să prezideze lucrările Camerei în această sesiune extraordinară.

„Pentru ca laşitatea acestui ţepar ordinar, care este Liviu Dragnea, să fie pe deplin ilustrată, ţeparul de Teleorman a convocat sesiune extraordinară şi a intrat în concediu, delegând atribuţiunile vicepreşedintelui (lacheului) Iordache. În continuare, noapte bună şi somn uşor, votanţi ai PSD-ului!”, a conchis el.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, i-a delegat atribuţiile sale lui Florin Iordache pe perioada 8-11 august, când Parlamentul se va afla în sesiune extraordinară. Sesiunea extraordinară este necesară pentru ca OUG-urile adoptate vineri de Guvern să poată intra în vigoare, ele depinzând de depunerea lor în Parlament.

Prima încercare de convocare a acestei sesiuni a avut loc săptămâna trecută, însă ea a fost amânată, fără a fi oferite explicaţii.

Guvernul a adoptat, vineri, o OUG prin care se plafonează pensiile speciale, care nu mai pot depăşi valoarea salariilor aflate în plată în baza cărora s-a calculat pensia, şi o OUG privind plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului la 8.500 lei, precum şi o OUG prin care au fost mărite salariile poliţiştilor cu 10% şi cu 15% salariile personalului civil din instituţiile de siguranţă naţională.

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...
Ultima oră
Pe aceeași temă