11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSenatul american a votat noi sancțiuni care vizează Rusia. Președintele Donald Trump...

Senatul american a votat noi sancțiuni care vizează Rusia. Președintele Donald Trump nu le va putea modifica, fără aprobarea Congresului. Reacția lui Vladimir Putin: Dacă nu ar fi fost Crimeea, nu ar fi existat alte probleme

UPDATE 15.53: Noua rundă de sancțiuni americane propuse de SUA este o dovadă a luptei interne care continuă în Statele Unite, a declarat, joi, președintele rus Vladimir Putin, informează Reuters.

„Dacă nu ar fi fost Crimeea, nu ar fi existat alte probleme, ar fi venit cu orice altceva", a declarat Putin, citat de TASS. SUA duc o politică de descurajare a Rusiei, a adăugat el.

Putin a afirmat că Rusia va elimina sancțiunile impuse de ea Occidentului numai dacă Occidentul va ridica la rândul său sancțiunile. Atunci când va decide asupra extinderii sancțiunilor, Rusia va lua în considerare atitudinea țărilor care au impus sancțiuni împotriva Moscovei, a insistat președintele rus.

Perioada de recesiune în Rusia este istorie, "ea a fost depășită", a mai declarat șeful statului rus, făcând o evaluare pozitivă situației economice din țară, ca răspuns la o întrebare care i-a fost adresată.

Rusia s-a confruntat cu o recesiune economică în ultimii ani, din cauza prețului relativ redus la petrol și a sancțiunilor occidentale impuse ca urmare a rolului său în conflictul din Ucraina.

„Am observat o creștere trei trimestre la rând", a spus Putin, recunoscând — potrivit TASS — că numai în ultimii ani numărul persoanelor care trăiesc la limita sărăciei a crescut la 13,5%.


Senatul Statelor Unite a votat pentru impunerea de noi sancțiuni la adresa Rusiei, ca pedeapsă pentru că ar fi intervenit în alegerile prezidențiale de anul trecut, informează The Guardian. 

Astfel, vor fi afectate domenii importante din economia Rusiei, precum sectoarele minier, al metalelor, transporturilor năvale și pe calea ferată. 

Amendamentul privind Rusia, care a trecut cu 97 voturi „pentru” și două „împotriva”, fiind atașat unui act normativ privind întărirea sancțiunilor la adresa Iranului.  Acesta include și sancțiunile existențe la adresa Rusiei, impuse de ordinele executive ale lui Barack Obama. 

Potrivit amendamentului, vor fi impuse sancțiuni asupra rușilor care au fost găsiți vinovați de încălcarea drepturilor omului, de furnizarea de arme către regimul Assad sau de desfășurarea de atacuri cibernetice pentru guvernul rus.  

 

Totodată, actul normativ prevede și bocarea unei eventuale tentative a Casei Albe de a retrage sancțiunile, o astfel de decizie putând să fie făcută doar cu aprobarea Congresului.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă