16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportȘeful PSD: Nu se pune problema ca vreun cetăţean român să-şi plătească...

Șeful PSD: Nu se pune problema ca vreun cetăţean român să-şi plătească singur contribuția CAS şi CASS. Ce spune Mihai Tudose

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a afirmat, luni, la Parlament, că niciun cetățean român nu își va plăti singur CAS și CASS.

„Nu se pune problema ca vreun cetăţean român angajat undeva să meargă singur să-şi plătească singur contribuţia CAS şi CASS. Tot angajatorul, tot firma va face aceste plăţi. Da, le vom face în contul angajatului, adică angajatul va avea o contribuţie la sănătate şi o contribuţie la pensie mai mare, dar nu el va face acest ordin de plată, ci tot firma. Pentru că au apărut informaţii că vor merge oamenii la ANAF. Nu este adevărat”, a spus șeful PSD.

Dragnea a explicat că, de fapt, firma va plăti contribuţia „în contul angajatului, pentru că se vorbea că se mută în sarcina angajatului”.

„Acum contribuţia pentru fondul de pensii şi pentru sănătate au nişte valori, ele vor fi mai mari. Asta înseamnă că în contul fiecăruia dintre noi, atât la pensii cât şi la sănătate vor fi sume mai mari pe care le vor plăti efectiv firma, dar în contul nostru, pentru noi. Contribuţia la pensii va merge până la 25% şi la sănătate 10%”, a mai spus Liviu Dragnea. 


Citește și:  Profit.ro: Guvernul a pregătit contribuția CAS și CASS la nivelul salariului minim pentru contracte part-time

Guvernul a pregătit introducerea pentru angajatori a obligației de a plăti contribuții CAS și CASS la nivelul salariului minim, astăzi de 1.450 lei, pentru salariații cu timp parțial de muncă, indiferent dacă remunerația este sub nivelul salariului minim.


La rândul său, premierul Mihai Tudose a afirmat, luni, după ședința coaliției de guvernare, că Ministerul Finanțelor lucrează la un proiect care vizează transferul contribuțiilor la stat de la angajator la angajat, acesta urmând să intre în vigoare începând cu anul viitor.

Întrebat dacă transferul de contribuții se va realiza până la anul, Tudose a răspuns: „Vorbim despre acei 2.000 de lei care sunt de fapt 1.500. Da, Ministerul de Finanțe lucrează la acest lucru". 

„Începem cu salariul minim ca să fim siguri și este la pachet cu acea măsură de plătit angajatorul contribuțiile pentru salariul minim, pentru cei care sunt cu acea fracție, acel part-time, cel puțin pe hârtie", a explicat Tudose.

Cele mai citite

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă