10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialIon Țiriac, despre declarațiile lui Ilie Năstase privind copilul nenăscut al Serenei...

Ion Țiriac, despre declarațiile lui Ilie Năstase privind copilul nenăscut al Serenei Williams: Din când în când o mai ia pe arătură, dar aici nu a făcut absolut nimic ieșit din normal

 

Fostul jucător de tenis Ion Țiriac i-a luat apărarea lui Ilie Năstase, ca urmare a controversei stârnite de declarațiile privind copilul nenăscut al jucătoarei americane Serena Williams. În acest context, el  precizat că „o mai ia pe arătură”, dar că afirmațiile nu au avut o tentă rasistă, potrivit Agerpres.

„Ilie Năstase este Ilie Năstase, o personalitate enormă. De ce se vorbește azi de el? Nu că a scos două vorbe, ci pentru că e Ilie Năstase și îl știm toți și de bine și de rău. Adică din când în când o mai ia pe arătură. Dar aici el nu a făcut absolut nimic ieșit din normal. Păi totdeauna prietenii noștri au fost cei din jurul nostru. Noi suntem puțin diferiți de ceilalți, în special de americani. Nu avem treaba asta cu rasismul și nu am avut-o niciodată. Am fost toți împreună. Eu m-am născut într-o casă unde erau trei familii de maghiari, trei familii de sași, trei de evrei, noi le ziceam jidani pe vremea aia și nu se supăra nimeni, și patru familii de români. Iar la facultate… păi noi am avut o enormitate de studenți din Africa. Apoi, surorile Williams au fost cele mai cuminți, cele mai sensibile jucătoare de tenis din toată perioada vieții mele. Venus a fost singura jucătoare care mi-a scris o scrisoare de mulțumire. Cine a incitat-o pe Serena la treaba asta, nu știu și nu mă interesează. Dar în orice caz, nu a fost nicio frază cu tentă rasistă. Și cu asta am terminat", a spus, marți, Ion Țiriac.


Citește și:  Reprezentanții WTA, nemulțumiți că Ilie Năstase a fost prezent la ceremonia în cadrul căreia Simonei Halep i s-a înmânat trofeul de la Madrid: Locul lui nu era pe teren. A fost suspendat pentru atitudinea sa grosolană 

Fostul tenismen Ilie Năstase a fost criticat de reprezentanții circuitului feminin profesionist de tenis (WTA), pentru că a participat la ceremonia prin care Simona Halep a primit trofeul pentru victoria de la turneul din Madrid. Reacția vine după ce, în urmă cu câteva săptămâni, el a fost suspendat provizoriu de Federația Internațională de Tenis (ITF), ca urmare a afirmațiilor la adresa copilului nenăscut al jucătoarei Serena Williams.


În opinia sa, nu este normal ca Ilie Năstase să fie suspendat de ITF fără să se poată apăra, în condițiile în care la meciul de Fed Cup România — Marea Britanie a fost delegat un supervizor englez.

„În cealaltă problemă, el și-a apărat echipa. Păi ei au delegat un supervizor englez la un meci România — Anglia. Păi unde suntem? În Congo? Cine sunt acești domni care au putere de decizie și în secunda doi îl suspendă? Păi cum să-l suspenzi fără să-l asculți? Nu are și el dreptul la apărare dacă îl acuză cineva? L-a acuzat abia a doua zi doamna căpitan de echipă sau ce era, pentru că în prima zi au râs toți acolo și mă mir că nu s-au pupat și s-au luat la alte treburi. Și a doua zi, vai ce insultată era. Noi chiar suntem tâmpiții satului?", a mai spus el.


Citește și:  Ilie Năstase i-a cerut scuze Serenei Williams, după o săptămână de la scandalul iscat la Fed Cup: Reacția mea a fost spontană

Fostul tenismen Ilie Năstase i-a cerut, vineri, scuze Serenei Williams, după un comentariu controversat la adresa copilului ei, scrie Agerpres. Pe de altă parte, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României a acuzat-o, din nou, pe jucătoarea britanică Johanna Konta că nu avea dreptul să discute cu arbitrul de scaun, după ce, în timpul competiției, a făcut-o să plângă.


Ilie Năstase (70 ani), căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României, a fost suspendat de ITF pentru că le-ar fi insultat pe jucătoarea Johanna Konta și pe Anne Keothavong, căpitanul echipei Marii Britanii, precum și un arbitru și o jurnalistă, la meciul de la Mamaia (22 aprilie). Într-o conferință de presă susținută înaintea meciului de la Mamaia, Năstase a avut cuvinte „sexiste'' și „rasiste'' în legătură cu faptul că Serena Williams este însărcinată. „Vom vedea ce culoare va avea copilul. Poate ciocolată cu lapte?!'', a putut fi auzit Năstase spunând de către jurnaliști.

Ulterior, Ilie Năstase și-a cerut scuze într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook pentru ieșirile pe care le-a avut la meciul cu Marea Britanie și față de Serena Williams, însă a considerat că reacțiile presei au fost exagerate. În urma suspendării, lui Ilie Năstase i-a fost refuzată invitația în Loja regală pentru turneul de la Wimbledon (3-16 iulie), iar Federația Franceză de Tenis a anunțat că nu îi va acorda acreditare nici pentru turneul de la Roland Garros (28 mai-11 iunie).


Citește și:  Ilie Năstase, o nouă replică la adresa Serenei Williams și a copilului său: Dacă spuneam că o să iasă un negru urât, ăla era rasism

Ilie Năstase continuă să susțină că el n-a făcut nicio remarcă jignitoare la adresa Serenei Williams, întrucât afirmaţia folosită de el, "ciocolată cu lapte", în legătură cu viitorul copil al Serenei nu poate fi considerată rasistă.


 

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă