13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialIlie Năstase i-a cerut scuze Serenei Williams, după o săptămână de la...

Ilie Năstase i-a cerut scuze Serenei Williams, după o săptămână de la scandalul iscat la Fed Cup: Reacția mea a fost spontană

Fostul tenismen Ilie Năstase i-a cerut, vineri, scuze Serenei Williams, după un comentariu controversat la adresa copilului ei,  scrie Agerpres.  Pe de altă parte, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României a acuzat-o, din nou, pe jucătoarea britanică Johanna Konta că nu avea dreptul să discute cu arbitrul de scaun, după ce, în timpul competiției, a făcut-o să plângă. 

„Zilele trecute au fost dificile. Declarațiile mele din cadrul meciului Fed Cup au stârnit, pe bună dreptate, controverse și supărare în cadrul publicului, al presei și, cel mai dureros, al lumii sportului alb. Nu voi încerca să apăr cuvintele, dar vă asigur că în spatele lor se afla doar dorința mea de a apăra interesele echipei României și ale tenisului românesc'', a spus Ilie Năstase.

Totodată, el a vorbit despre incidentul de sâmbăta trecută, când a fost scos de pe teren, după ce a făcut-o pe Johanna Konta să plângă.

„Ceea ce s-a întâmplat la Constanța a fost exagerat de către toate părțile. Totuși, Johanna Konta nu avea dreptul să vorbească cu arbitrul de scaun, asta putea să facă doar căpitanul echipei. I-am cerut, în mod civilizat, câteva explicații, iar el m-a trimis în tribună, unde mi s-a ridicat calitatea de căpitan al echipei României. După acest incident, arbitrul a suspendat meciul. Nu înțeleg care este motivul pentru care meciul a fost suspendat și în cadrul cărui punct al regulamentului'', a mai spus Năstase.

În ceea ce privește afirmațiile privind copilul nenăscut al Serenei Williams, Ilie Năstase a afirmat că „reacția sa a fost spontană”.

„La conferința de presă am fost întrebat ce părere am despre faptul că Serena este însărcinată. Eu atunci am aflat pentru prima dată acest lucru, iar reacția mea a fost spontană. Știu că nimic nu poate scuza cu adevărat vorbele mele — nici tensiunea unui meci la vârf, nici atitudinea nonconformistă pentru care sunt cunoscut, nici nefericita escaladare a situației. Dar viața mea rămâne dedicată tenisului și publicului său și vă rog să acceptați, atât cât se poate, scuzele mele. O stimez pe Serena și o respect. Este una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile și știu câtă muncă este în spatele acestor rezultate'', a precizat Năstase.


Citește și:  Ilie Năstase și România care ar trebui să dispară |EDITORIAL 

Scandalul declanșat de Ilie Năstase la confruntarea de Fed Cup dintre România și Marea Britanie nu este doar o ieșire nervoasă a unei personalități capricioase, și nu este, în ultimă instanță, nici măcar despre rasism. Comportamentul continuu agresiv al fostului mare campion de tenis vine, de fapt, dintr-o Românie pe care am dori-o dispărută, sau cel puțin consistent diminuată, aceea a unor personalități publice agresive și vulgare, a liderilor impostori, a unor oameni priviți ca modele, deși trăiesc cu credința că o victorie le poate justifica orice mitocănie sau încălcare a legii.


Într-o conferință de presă desfășurată înaintea meciului dintre România și Marea Britanie, din Fed Cup, Năstase a fost întrebat ce părere are despre faptul că Serena Williams este însărcinată. „Vom vedea ce culoare va avea copilul. Poate ciocolată cu lapte?!'', a putut fi auzit Năstase spunând de către jurnaliști.

În alt doilea incident, în setul secund al meciului de sâmbătă dintre Sorana Cîrstea și Johanna Konta, la scorul de 2-1 pentru româncă, Ilie Năstase, căpitanul nejucător al României, a avut o discuție cu arbitrul de scaun, a intervenit apoi și supervizorul ITF, iar Năstase a fost trimis în tribună, pentru ca apoi să fie evacuat din incinta terenului. 

Federația Internațională de Tenis (ITF) a revenit cu un comunicat și a anunțat că Ilie Năstase a fost eliminat de la întâlnirea cu Marea Britanie de la Mamaia, după mai multe incidente și „un comportament nesportiv''. Fosta glorie a tenisului a agresat verbal, potrivit presei engleze prezente la Constanța, arbitrul, căpitanul echipei britanice și pe Konta.


Citește și:  Cititorii tabloidelor britanice comentează ieșirea nervoasă a lui Ilie Năstase: “Tenisul nu are nevoie de acest dinozaur odios” 

Presa britanică a relatat pe larg despre scandalul provocat de Ilie Năstase în timpul meciului dintre Sorana Cîrstea și Johanna Konta, de la Fed Cup, când a fost escortat în afara arenei. Cititorii nu s-au lăsat nici ei mai prejos.


„Căpitanul României Ilie Năstase a fost îndepărtat din arenă în timpul celei de-a doua partide din cadrul întâlnirii din Fed Cup dintre România și Marea Britanie de la Constanța. Domnului Năstase i s-a cerut să părăsească terenul de către arbitrul ITF Andreas Egli pentru comportament nesportiv, după ce a primit două avertismente oficiale", a arătat un comunicat al Federației Internaționale de Tenis. Federația britanică a anunțat că va depune plângere la ITF împotriva lui Năstase, iar o anchetă a fost demarată în acest sens.

Serena Williams, numărul unu mondial, a condamnat luni afirmațiile „rasiste'' și „sexiste'' ale lui Ilie Năstase.

„Sunt dezamăgită că știu că trăim într-o societate în care oameni ca Ilie Năstase pot face comentarii rasiste față de mine și de copilul meu nenăscut sau comentarii sexiste față de colegele mele'', a scris Williams, câștigătoarea a 23 de titluri de Mare Șlem, pe contul său de Instagram.


Citește și: FOTO+VIDEO. Scandal în lumea tenisului. Ilie Năstase a rămas fără acreditare la Fed Cup, după ce ar fi făcut-o să plângă pe britanica Johanna Konta, pe care a insultat-o. Anterior, fostul tenismen a făcut o remarcă rasistă la adresa copilului Serenei Williams. Ce spune Federația de Tenis 

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, este anchetat de Federația Internațională de Tenis (ITF) și i s-a retras acreditarea la eveniment, după ce a făcut o serie de afirmații la adresa copilului nenăscut al jucătoarei americane Serena Williams, care a anunțat la începutul săptămânii că va deveni mamă. Totodată, sâmbătă, el a adresat cuvinte jignitoare jucătoarei Johanna Konta, la Constanța.

Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Viceprimar al sectorului 3, plângere la DNA, împotriva lui Robert Negoiță

Lucian Judele, viceprimarul Sectorului 3, a mers, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a depus o plângere împotriva lui Robert Negoiţă, pe care...

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...
Ultima oră
Pe aceeași temă