19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportFlorin Iordache explică de ce a plecat Liviu Dragnea în vacanţă, chiar...

Florin Iordache explică de ce a plecat Liviu Dragnea în vacanţă, chiar în timpul sesiunii extraordinare a Parlamentului

După ce opoziţia a criticat vehement absenţa lui Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, de la sesiunea extraordinară în care chiar el a convocat Parlamentul, Florin Iordache, fostul ministru al Justiţiei şi vicepreşedinte al Camerei, cel căruia şeful PSD i-a delegat atribuţiile, a explicat de ce a plecat liderul PSD în vacanţă în acest moment, într-o declarație pentru RFI.

Fostul ministru Iordache a mai precizat că sesiunea parlamentară extraordinară a fost convocată perfect constituţional.

„Vacanţele sau concediile nu ni le putem programa în funcţie de când dă Guvernul ordonanţă sau nu. Am avut mai mulţi colegi care nu au participat la plen sau la Biroul permanent, pentru că erau în concediu. Fiecare, eu sau dumneavoastră sau cei care ne ascultă, are concediile stabilite din timp şi atât timp cât avem nişte bilete sau avem nişte rezervări făcute nu putem să gândim înainte când va veni sau nu va veni Guvernul cu ordonanţa. (…) Dacă avea rezervare şi trebuia să plece în concediu, putea să gândească atunci când şi-a făcut rezervarea că va veni Guvernul cu ordonanţe simultan cu rezervările respective? Deci nu e nimic neobişnuit faptul că un om pleacă în concediu în momentul în care Guvernul dă o ordonanţă (…). Avea bilete de odihnă", a spus Florin Iordache la RFI. 

Vicepreşedintele Camerei şi fostul ministru al Justiţiei a adăugat şi că, pentru că parlamentarii sunt acum în vacanţă, proabil o şedinţă de plen la Camera Deputaţilor nu va mai avea loc, fiindcă e nevoie de cvorum: „La începutul toamnei, probabil, undeva în ultima săptămână (din august — n.r.) comisiile vor face rapoarte, iar începând cu 1 septembrie vom avea plen şi vom dezbate rapoartele respective", a mai precizat acesta, adăugând că sesiunea extraordinară a fost convocată perfect constituţional, fiindcă era nevoie de repartizarea ordonanţei la comisii.

„Dacă vă uitaţi la articolul 115, alineatul 5 spune că atunci când Guvernul emite o ordonanţă care excede competenţelor sau emite o ordonanţă care vizează o lege organică Parlamentul se convoacă obligatoriu. Deci aici nu era o chestiune de opţiune. Trebuia în cinci zile, fie că o convocam luni, fie că o convocam până vineri, Parlamentul trebuia convocat, pentru a fi repartizată la comisii", a arătat Iordache.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă