21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportComisia MCV, discuții cu oficialii români, la Ministerul Justiției. Șefa CSM: În...

Comisia MCV, discuții cu oficialii români, la Ministerul Justiției. Șefa CSM: În raport se menționează și modificările aduse de Toader Legilor Justiției

UPDATE 14.20: Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mariana Ghena, a declarat, joi, după analiza de la MJ a raportului MCV, că, în documentul preliminar, au fost făcute referiri cu privire la faptul că ministrul Tudorel Toader a transmis o serie de propuneri de modificare a legilor justiţiei, scrie Mediafax.

 

„Discuţii pe fondul propunerilor de modificare a legilor justiţiei nu s-au făcut pentru că, chiar dacă s-ar fi antamat un astfel de aspect, nu aş fi exprimat niciun punct de vedere în afara consultării cu colegii mei. Dar, fără îndoială, în raportul preliminar am făcut referire şi la faptul că Ministerul Justiţiei ne-a trimis pachetul de legi, precum şi calendarul pe care l-am stabilit pentru procedura avizării.

Nu pot să apreciez că ar fi o bilă neagră sau albă (aceste propuneri de modificare – n.red.), e un pachet de legi, propuneri de modificări legislative. Fiecare ne vom aduce contribuţia prin opinia proprie. Va triumfa opinia majoritară de la consiliu care va fi trimisă iniţiatorului legislativ.

Din ce am remarcat eu, fiecare dintre instituţiile invitate au făcut eforturi pentru a implementa parte din cele 12 recomandări formulare de MCV”, a explicat preşedintele CSM, la ieşirea din sediul Ministerului Justiţiei (MJ), unde au avut loc discuţii legate de raportul MCV.

Referitor la posibilitatea de încheiere a monitorizării MCV, Ghena a spus că totul trebuie să se întâmple „pas cu pas”.

„Pe măsura ce, în timp, se vor implementa aceste recomandări, poate vom scăpa de MCV”, a adăugat sursa menţionată.

 

 


Comisia MCV se reunește, joi, la sediul Ministerului Justiției, unde mai mulți ulţi şefi din domeniu vor analiza stadiul progreselor înregistrate de România în ceea ce priveşte raportul MCV. La întâlnire vor participa ministrul Justiției, Tudorel Toader, și procurorul general al României, Augustin Lazăr, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi și președinta CSM, Mariana Ghena.

Șeful Parchetului General a ajuns, joi dimineață, la sediul Ministerului Justiției. "Nu aş putea să spun foarte multe decât despre faptul că, la invitaţia domnului ministru, vom face o analiză a progreselor realizate în materie de MCV. Urmează să primim vizita experţilor europeni şi în această situaţie e important să ştim care sunt progresele realizate”, a declarat, joi dimineaţa, Augustin Lazăr.

Președintele CSM, Mariana Ghena, a ajuns la sediul MJ. „Noi ne-am pregătit. Vedem care vor fi celelalte puncte de vedere”, a spus șefa CSM, la sosirea la Ministerul Justiției.

Mariana Ghena a mai spus că CSM a îndeplinit „în mare măsură” aspectele din ultimul raport privind justiția. Ea a evitat să se pronunțe asupra efectelor pe care le-ar putea avea modificările propuse la legile justiției în următorul raport MCV: „Suntem în procedura de consultare, mai departe în procedura de analizare a avizului cu privire la pachetul de legi. Nu pot să comentez”.

Știre în curs de actualizare

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă