9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCNMR: Biserica Ortodoxă Română a îngenuncheat în fața UDMR, al cărei președinte,...

CNMR: Biserica Ortodoxă Română a îngenuncheat în fața UDMR, al cărei președinte, Kelemen Hunor, jignește poporul român

Coaliția națională pentru Modernizarea României consideră că Biserica Ortodoxă Română "a îngenuncheat în fața liderilor UDMR", refuzând să ia atitudine după ce Kelemen Hunor a jignit poporul și însemnele naționale ale României.

"CNMR transmite conducerii BOR să nu uite o secundă jertfa și contribuția bisericii la realizarea unirii românilor la 1 Decembrie 1918. De asemenea, solicităm explicații imediate asupra lipsei de reacție din partea BOR față de poziționarea antinațională și antiromânească a lui Kelemen Hunor, când ar trebui să fie prima voce care să reacționeze", precizează un comunicat transmis, joi, de președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.


Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a acordat recent un interviu cotidianului clujean de limba maghiară Szabadság, în care a vorbit despre pregătirile pentru Centenarul Marii Uniri din 2018. Hunor a spus că reprezentanții UDMR și maghiarii nu au ce sărbători cu ocazia Centenarului și se teme că, în lipsa realizărilor din ultimii 100 de ani, politicienii români vor recurge la discursuri naționaliste.

 

CNMR subliniază că "ultima personalitate care a avut curajul, forța și puterea de a se opune unei structuri de șantaj și presiune pe criterii etnice a fost preotul Vasile Antonie Tămaș", care i-a transmis un mesaj lui Kelemen Hunor.

Dar în mod suspect, după nici 24 de ore, contul de facebook al preotului Tămaș a dispărut cu tot cu mesajul inițial, "iar ulterior apare un mesaj halucinant preluat parcă din perioada de început a comunismului în România. Mesajul subliniază clar că a exprimat păreri personale și că își retrage mesajul anterior la adresa Președintelui UDMR", precizează comunicatul CNMR.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Șefa Administrației Spitalelor București, la DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiată...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Președintele Iohannis, la Misiunea Economică a Francofoniei: România are o creștere economică peste media UE

România a înregistrat în anul 2023 "o creștere economică robustă, de 2,1%, ritm superior mediei Uniunii Europene", a transmis președintele Klaus Iohannis în cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă