12.8 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăAldinePinocchio îl dă în judecată pe Viktor Orban

Pinocchio îl dă în judecată pe Viktor Orban

Văzând că furtul teritoriilor României este imposibil de realizat, în contextul actual al arenei internaționale, în care țara noastră și Ungaria sunt membre UE și NATO, Viktor Orban încearcă să treacă la manevre mai „soft”. Considerând, probabil, că ungurilor nu le ajunge o singură revoluție, Orban al lor minimizează sacrificiul poporului român pentru libertate și acordă meritele din decembrie 1989 unui singur personaj, Laszlo Tokes.

„Suntem aici să aducem omagiile noastre în faţa domnului episcop Laszlo Tokes, noi, aceia care am bătut câte un cui în coşciugul comunist. Sistemul comunist a fost bazat pe minciună, a fost conceput în păcat şi a fost momentul să se termine odată, dar de ce în Decembrie `89 şi nu mai devreme sau mai tarziu? Nu ştim. Dar ştim că putem spune cu certitudine că dacă un tânăr preot reformat nu se întorcea împotriva puterii, atunci acea scânteie ar fi trebuit aşteptată mult mai mult, aşa că cinste lui Laszlo Tokes”, a spus Orban al Ungariei.

Constatând cum adevărul istoric este manipulat în interesul unei singure persoane sau al unui întreg popor, Pinocchio a decis să iasă din animație și să dea nas în nas cu Viktor Orban, ca să îi transmită că și-a luat nasul la purtare. Mai mult decât atât, copilul lui Geppetto a decis să îl dea în judecată pe premierul maghiar pentru că prin acțiunile sale îl eclipsează fix la capitolul care l-a consacrat: minciuna! Pinocchio și-a manifestat nelămurirea și față de lipsa de reacție a politicienilor români la nerușinarea orbanului panonic. „Tată, ăștia sunt mai lemn decât mine!”, i-a spus amuzat acesta lui Geppetto.

Dată fiind valoarea de care a dat dovadă clasa politică, în ultimii 30 de ani, îmi voi permite să citez o clasică pe măsură, nimeni alta decât Leana Pârțag, personajul din „Vacanța Mare”, interpretat de actorul Mugur Mihăescu. „Există o explicație!”, îi răspundea mereu Leana soțului său Costel, când se aflau în prag de ceartă. Cu siguranță că trebuie să existe o explicație și pentru lipsa de reacție a întregii clase politice la cele susținute de Viktor Orban.

Politicienii nu au comentat deloc vorbele orbanului panonic, deoarece au fost atât de afectați încât nu se vor putea opri din plâns încă 30 de ani. Puțin probabil ca această suferință profundă să fie cauzată de cea mai mică firimitură de patriotism. Trebuie să fie foarte greu de suportat pentru aceștia să vadă un personaj mult mai abil decât ei în manipulare, ceea ce clarifică lipsa unei poziții oficiale a oricărui politician român.

În orice caz, să fii politician în România nu este ușor. Să stai zi și noapte să vorbești despre statul paralel, dacă ești dintr-o tabără, sau despre independența justiției, dacă ești în cealaltă, cu singuranță că îți atrofiază reflexele care țin aproape de un bun-simț elementar. Poate să vină Orban al Ungariei să ne spună orice aberație despre istoria noastră, chiar și relativ recentă, că de la noi nu are cine să reacționeze atâta timp cât nu se lasă cu procente în plus la alegeri.

 

 

 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...

Un fost lider mondial al tenisului și-a anunțat retragerea: „A sosit momentul să-mi iau rămas bun”

Fostul lider mondial Garbine Muguruza și-a anunțat retragerea din tenis, după o perioadă de mai bine de un an în care a lipsit din...

Oțelul – „U” Cluj 1-0! Trupa lui Dorinel Munteanu, un nou succes în fața „Șepcilor Roșii”

Oţelul Galaţi a învins-o pe Universitatea Cluj cu scorul de 1-0, pe teren propriu, într-un meci din etapa a cincea a play-out-ului Ligii 1. La...
Ultima oră
Pe aceeași temă