16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăMediuAustralia: Câinii sunt salvați cu ELICOPTERE, pentru a nu fi mâncați de...

Australia: Câinii sunt salvați cu ELICOPTERE, pentru a nu fi mâncați de CROCODILI

Inundațiile din nordul Australiei au creat situații neobișnuite în această regiune, informează Agerpres.

Aproximativ 60 de câini din orașe inundate au fost salvați cu ajutorul elicopterelor.

Această măsură a fost necesară pentru a nu deveni victime ale crocodililor care își fac simțită tot mai mult prezența în regiune după ce nivelul apelor a crescut din cauza ploilor intense, informează miercuri ‘ABC Australia’.

Acțiunea a fost organizată la sesizarea unor cetățeni din Daly River, localitate situată la aproximativ 220 de kilometri sud de orașul Darwin, care au fost martori la momentul în care doi cățeluși au sfârșit în colții temutelor reptile.

Patrupedele au fost introduse în cuști din plasă de sârmă folosite în general pentru transportul crocodililor și au fost duse la un adăpost din apropiere. Autoritățile au dat asigurări că aceasta a fost cea mai bună metodă de deplasare din zona inundată a animalelor, care nu au fost stresate și nu au suferit niciun fel de traume fizice.

Totodată, comunitățile sinistrate au fost aprovizionate cu o jumătate de tonă de hrană pentru câini și pisici. Angajați ai serviciilor pentru protecția animalelor acționează în localitățile afectate de precipitațiile extrem de abundente din ultima vreme întrucât pentru locuitorii evacuați este foarte important să știe că mascotele lor rămase acasă sunt îngrijite corespunzător, a declarat un comandant regional al poliției.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sărbătoare în inima Bărăganului! Unirea Slobozia, prima promovată în Liga 1

Unirea Slobozia s-a impus cu scorul de 1-0 în deplasarea de la CS Mioveni, în etapa a șasea a play-off-ului Ligii a 2-a, și...

Care sunt cele mai populare trenduri în amenajarea băilor din hoteluri?

Hotelurile sunt esențiale în turism deoarece sunt locuri în care clienții doresc să se simtă ca acasă în timpul șederii lor. De aceea, este...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...
Ultima oră
Pe aceeași temă