6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăAldineJaf istoric la Palatul Dogilor din Veneția. O colecție de bijuterii rare...

Jaf istoric la Palatul Dogilor din Veneția. O colecție de bijuterii rare a dispărut fără urmă

Expoziţia „Comorile mogulilor şi maharajahilor/ Tesori dei Moghul e dei Maharaja: La Collezione Al Thani”, care cuprindea 270 de bijuterii datând din secolele 16 şi 20, din colecţia Al Thani, era organizată în Sala dello Scrutinio şi urma să fie deschisă până în această seară.

Şeful poliţiei din Veneţia, Vito Gagliardi, a declarat: „Este absolut necesar să aflăm ce nu a mers în sistemele de securitate. Cutia din sticlă a fost deschisă precum o conservă, în timp ce alarma, dacă a mers, a pornit târziu”.

El a precizat că hoţii au fost bine pregătiţi din punct de vedere tehnic, fiind capabili să întârzie declanşarea alarmei, care a pornit la ora 10.00.

Bijuteriile sustrase din Palatul Dogilor, cunoscut ca Palazzo Ducale, nu reprezintă cele mai importante piese din expoziţie. Este vorba despre o broşă din aur, bătută cu pietre preţioase, şi o pereche de cercei.

Valoarea declarată la vamă a bijuteriilor este de 30.000 de euro, însă cea reală, care poate fi confirmată de proprietarii acestora, „poate ajunge la câteva milioane de euro”.

Astfel, fotografii ale bijuteriilor au fost trimise la Londra, unde se află proprietarii lor, pentru a fi identificate şi evaluate.

Colecţia Al Thani este recunoscută la nivel mondial şi este una itinerantă. Ea aparţine unui membru al familiei regale din Qatar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă