21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportAtletismIMAGINI INEDITE. Ultima zi la ALCATRAZ, închisoarea de unde nici un evadat...

IMAGINI INEDITE. Ultima zi la ALCATRAZ, închisoarea de unde nici un evadat nu a scăpat cu viaţă

În urmă cu 50 de ani, Alcatraz, considerată cea mai sigură închisoare din lume, a fost închisă, devenind o destinaţie turistică şi o locaţie preferată a producătorilor de la Hollywood.

Milioane de oameni merg în fiecare an pe insula de lângă San Francisco pentru a vedea celulele în care au fost deţinuţi infractori celebri din SUA – de la Al Capone la George “Machine Gun” Kelly şi Alvin Karpis, potrivit Daily Mail.

Pentru a marca 50 de ani de la închiderea penitenciarului, a fost organizată o expoziţie cu fotografii descoperite de curând, care prezintă ultimele ore ale închisorii.

Fostul gardian Jim Albrigh, care a participat la evacuarea deţinuţilor, a participat la ceremonia aniversară. Acum în vârstă de 77 de ani, Albrigh îşi aminteşte cum deţinuţii au fost scoşi din celule şi supravegheaţi până când au părăsit insula, cu bărci bine păzite. Sute de fotoreporteri au imortalizat acele momente.

“Îmi era teamă că unul din nebunii ăia avea să le dea deţinuţilor ceva cu care să-şi scoată cătuşele,” spune el. “Aceia erau cei mai răi băieţi răi. Dacă o făceai lată în altă parte, te trimiteau la Alcatraz, adaugă Albrigh.

Înainte de a deveni locul de detenţie al criminalilor periculoşi, în 1934, Alcatraz a fost o fortăreaţă militară. A fost închisă în 1963 din cauza costurilor mari de întreţinere.

Între 1934 şi 1963 au avut loc mai multe tentative de evadare, în care au fost implicaţi 41 de deţinuţi. Dintre aceştia, se pare că nimeni nu a scăpat cu viaţă, potrivit New York Times. 26 deţinuţi au fost prinşi, şapte au fost împuşcaţi mortal şi alţi trei s-au înecat. Desprea soarta altor cinci nu se ştie nimic şi se presupune că aceştia şi-au pierdut viaţa în timp ce încercau să ajungă pe ţărm.

Cel mai cunoscut caz este al lui Frank Lee Morris şi al fraţilor Clarence şi John Anglin, care au reuşit să scape dintre zidurile Alcatrazului în iunie 1962. Nu se mai ştie nimic de soarta lor, iar autorităţile presupu că cei trei s-au înecat, iar corpurile le-au fost târâte în larg de curenţi.

Totuşi, industria filmului nu a pierdut ocazia de a face filme despre povestea celor trei. Cel mai cunoscut este Evadare din Alcatraz, din 1979, cu Clint Eastwood în rolul principal.

 

TOP 5 cele mai vizualizate galerii foto din luna martie:

2013/03/21//289258-dmz.jpg21. FOTO: Tensiune EXTREMĂ. Cum arată zona demilitarizată dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud2

   

 

2013/03/21//289259-razboi-sovietic.jpg2. FOTO: Războiul afgano-sovietic, în imagini. Aşa a arătat varianta sovietică a Războiului din Vietnam

 

 

2013/03/21//289260-rm.jpg13. FOTO din al Doilea Război Mondial: Cum a fost invadată URSS de către GERMANIA nazistă1

 

 

2013/03/21//289261-coreea.jpg54. FOTO inedite din COREEA DE NORD. Cum arată viaţa de zi cu zi a locuitorilor din Phenian5

 
  

 

2013/03/21//289262-animale.jpg25. TOP 10 animale care au dispărut pentru că au fost UCISE de oameni. Vezi cum arătau!2

 

Cele mai citite

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...
Ultima oră
Pe aceeași temă