9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăAldineFirea a realizat ceea ce Burleanu nici măcar nu visa

Firea a realizat ceea ce Burleanu nici măcar nu visa

Suporterii consideră că edilul-șef a reușit ceea ce Răzvan Burleanu nu ar fi putut realiza niciodată, să transforme Campionatul European de fotbal din 2020, unde Arena Națională din București va găzdui patru meciuri, în Cupa Mondială.

Acesta este motivul pentru care Primăria Municipiului București a împodobit bulevardele Capitalei cu luminițe de Crăciun ce simbolizează cupa Jules Rimet. Dar, la fel cum și trofeul original a fost furat, este de așteptat ca și replicile sale luminoase de pe străzile Capitalei să fie subtilitate de anumiți fani înfocați din cartiere precum Ferentari, Rahova sau Giulești.

Ca să aducă atmosfera Cupei Mondiale la București, primarul general Gabriela Firea a vrut să transforme și Arena Națională în Maracana. Nu a reușit acest lucru, dar a putut transforma cel puțin gazonul într-o replică în miniatură a celebrei Copacabana, prin înlocuirea suprafeței de joc cu nisip.

UEFA a anunțat că nu se pune problema ca României să îi fie retrasă organizarea celor patru meciuri de la EURO 2020, cum ar fi sperat Suedia, dar totuși Bucureștiul ar putea fi înlocuit.

După ce terenul de antrenament al unei echipe a fost mutat de pe șantierul din Giulești pe bazinul deschis de pe stadionul Voluntari, primarul orașului ilfovean, Florin Pandele, ar putea cere și găzduirea celor trei meciuri din faza grupelor și a optimii de finală.

Ar putea fi și o foarte bună ocazie pentru FIFA să promoveze o nouă ramură a sportului rege, fotbalul pe apă.

Articolul integral este disponibil pe Academia Cațavencu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
Ultima oră
Pe aceeași temă