20 aprilie în istorie: Partidele istorice vor pace cu americanii. CSAT permite accesul avioanelor NATO deasupra României

de Mihai Diac , 20 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 08:09, 20 aprilie 2017

La 20 aprilie 1839 s-a născut regele Carol I. În 1943, Brătianu şi Maniu se opun războiului României cu SUA și Anglia. În 1947 se introduce bancnota de un million de lei. Iar în 1999, CSAT aprobă accesul fără restricții al avioanelor NATO în spațiul aerian al României.

Deschide  GALERIA FOTO  de mai sus pentru a vedea principalele evenimente care au avut loc la 20 aprilie în istorie.

1303. Prin bula In supremae praeminentia dignitatis, papa Bonifaciu al VIII-lea pune bazele Universității Sapienza din Roma. Aceasta este cea mai mare și cea mai veche universitate de stat din capitala Italiei.

1653. Oliver Cromwell dizolvă "Parlamentul cel Lung".

1839. S-a născut Carol I, primul rege al României  (decedat 1914).

1841. Apare primul roman polițist din lume: Crimele din Rue Morgue, de Edgar Allan Poe.

1862. A fost finalizată prima testare a procesului de pasteurizare, de către Louis Pasteur și Claude Bernard.

1889. S-a născut, în Austria, liderul nazist Adolf Hitler. S-a sinucis la 30 aprilie 1945.

1902. Marie și Pierre Curie, în laboratorul lor din Paris, au izolat cu succes săruri de radiu dintr-o substanță minerală

1908. S-a născut Lionel Hampton, figură marcantă a epocii big bandurilor de jazz.

1912. A murit scriitorul irlandez Bram Stoker (născut 1847) (Dracula).

1918. A murit Karl Ferdinand Braun, fizician și inventator german, laureat al Premiului Nobel împreună cu Guglielmo Marconi, pentru pentru contribuțiile lor în dezvoltarea telegrafiei fără fir.

1932. A murit matematicianul italian Giuseppe Peano.

1938. A fost dizolvat partidul naţionalist „Totul pentru ţară”.

1941. S-a născut actorul american Ryan O'Neal.

1943. Într–o scrisoare adresată mareşalului Ion Antonescu, Constantin Brătianu şi Iuliu Maniu, preşedinţii principalelor partide politice din opoziţie, protestează împotriva intenţiei de a angaja România într-un razboi direct contra marilor democraţii occidentale.

1947. Presa anunţă punerea în circulaţie a bancnotelor de 1 milion de lei. Este momentul în care inflaţia începe să crească vertiginos.

1949. S-a născut actrița americană Jessica Lange.

1950. Echipa României se clasează pe primul loc la Campionatul Mondial de dezlegări de probleme de șah.

1968. A murit poetul Adrian Maniu.

1972. „Apollo 16” coboară pe Lună.

1974. S-a născut fotbalistul Adrian Ilie.

1986. Pianistul Vladimir Horowitz susține un concert în Rusia natală pentru prima dată după 61 de ani.

1992. Un mare concert în memoria lui Freddie Mercury are loc pe stadionul Wembley în Londra.

1999. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat solicitarea NATO privind accesul fără restricţii în spaţiul aerian românesc.

2008. A murit Monica Lovinescu, critic literar şi cunoscută comentatoare de radio, una dintre cele mai importante voci ale opoziției anti-comuniste românești.

Comentarii

 • BUN VENIT DRAGI AMERICANI IN DACIA

  23 aprilie 2017 11:25

  trebuie sa scapam de conservele Flegma Melescanu, Tariceanu-Comunistoidul,Cap de ceapa-Doru Buscu,Morsa competenta- Bogdan Chiriac, Cap de cauciuc -ochelaristul ala de la a3,Cornateanu-istoricul kgb-ist peltic,Nastase- penalul,Dragnea-taranul penal,Melinescu-cap de stiuca,Nistorescu-fasaitul,LES-FATA DE PRES DE LA APARARE CARE NU ARE ARMATA FACUTA INSA MANANCA CAT O GARNIZOANA,SI MULTI LATRAI CARE CRED CA FATA AIA DE PARIZER-ZIS KUZMIN SAU DUGHEANA ALA A LUI PUTINEI CARE CRED CA POT AVEA PRIETENI IN POPORULROMAN.. NICI VORBA-ROMANII NU II DORESC PE RUSI IN VECI ! . SUNT DOUA SUBIECTE DE DISCUTIE- 1 - TEZAURUL INAPOIAT SAU ECHIVALENT EURO.2-R. MOLDOVA IN UE SI ATAT. CAND SE VA REZOLVA ACESTE CHESTIUNI PUTEM AVEA RELATII BUNE DE LA DISTANTA -PRAGMATICE CUM SPUNEA fata AIA DE FLEGMA MELESCANU. Pe toti tradatorii care obstructioneaza armata sa se inzestreze ii vom trimite la bulau dupa ILICI,NASTASE,DRAGNEA,TARICEANU,PONTA,CORLATEAN-COLORATUL ETC

  raspunde comentariului
 • Petrus.

  20 aprilie 2017 9:26

  Din păcate pentru România cat și pentru majoritatea satelor democratice, in toate timpurile, cultura și educația elevata a liderilor, vor fi pietre de moara in luarea deciziilor operative, necesare conservării democrației, in opoziția căreia, masele vor fi mult mai ușor de manipulat cu promisiuni deșarte, spre propria înrobire.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design