23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăAldine„Bacalaureat” al lui Cristian Mungiu a fost premiat de National Society of...

„Bacalaureat” al lui Cristian Mungiu a fost premiat de National Society of Film Critics din SUA

La aceeaşi categorie au mai concurat filmele “Faces Places”, regizat de JR şi Agnes Varda, şi “120 battements par minute”, regizat de Robin Campillo. Anul trecut, trofeul acestei categorii a fost câştigat de “Toni Erdmann”, o coproducţie cu participare românească, regizată de Maren Ade.

Sâmbătă seară, criticii din NSFC au decis că “Lady Bird”, de Greta Gerwig, este cel mai bun film al anului 2017. Cu acest film, Greta Gerwig a câştigat şi premiul pentru regie şi cel pentru scenariu.

Premiile de interpretare au fost acordate actorului Daniel Kaluuya pentru evoluţia sa din filmul “Get Out” şi actriţei Sally Hawkings pentru rolul din pelicula “The Shape of Water”. Willem Dafoe (“The Florida Project”) şi Laurie Metcalf (“Lady Bird”) au primit premiile pentru roluri secundare.

Pelicula “Faces Places” s-a impus la categoria “cel mai bun documentar”, iar Roger Deakins, directorul de imagine al filmului “Blade Runner 2049”, a câştigat premiul pentru cea mai bună imagine. Premiile decernate în acest an de NSFC au fost dedicate regretatului critic şi istoric de film Richard Schickel.

National Society of Film Critics (NSFC), înfiinţată în 1966 la New York, este una dintre cele mai prestigioase asociaţii de critici de cinema din Statele Unite ale Americii şi este alcătuită din 59 de membri – jurnalişti de la cele mai importante publicaţii americane. Printre filmele care au câştigat trofeul principal la galele organizate de NFSC s-au aflat pelicule precum “Moonlight”, “Spotlight”, “Adieu au langage” şi “Inside Llewyn Davis”.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă