15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăAldineArheologii au găsit urme de autostrăzi, școli și spitale, pe teritoriul României

Arheologii au găsit urme de autostrăzi, școli și spitale, pe teritoriul României

Se pare că, pe teritoriul țării noastre, au existat, cândva, autostrăzi.

Arheologii au descoperit urme de autostradă pe teritoriul României.

Lucrarea de infrastructură ar data încă de pe vremea urșilor preistorici, cu laba mare.

De aceea, chiar și în zilele noastre, pe calea noilor autostrăzi, mai pot fi văzute urme de urs preistoric.

Celebrul Indiana Jones ar dori să vină în România, pentru a vâna gândacul de aur, care se spune că a blocat autostrada Pitești – Sibiu, cu mătasea sa.

Pe lângă, autostrăzi, se pare că pe teritoriul țării noastre s-ar mai fi aflat, cu mulți ani în urmă, și spitale sau școli.

Acestea par însă pierdute în negura timpului.

Totuși, o călătorie în timp, cu un tren al companiei CFR Călători, te poate aduce înapoi, chiar în vremurile în care urșii, gândacii, liliecii și amfibienii nu srăbăteau terenurile autostrăzilor din România, iar oamenii grotelor încă aveau spații încălzite și cu toalete în interior, unde copiii puteau să învețe.

Cercetătorii bănuiesc că, acum sute de ani în urmă, copiii de pe teritoriul actualei Românii aveau chiar și rechizite sau manuale.

Unele lucruri nu s-au schimbat însă.

În continuare, elevii din România trebuie să străbată zeci de kilometri, până la școală, încercând să evite întâlnirea cu fiarele pădurii, în drumul lor.

Articolul integral este disponibil pe Academia Cațavencu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Poşta Română a finalizat distribuirea pensiilor până pe 15 aprilie

Compania Naţională "Poşta Română" a finalizat distribuirea pensiilor până pe data 15 aprilie, conform calendarului asumat, a anunţat, joi, operatorul poştal naţional. Distribuirea drepturilor sociale...

Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, a fost publicat joi de ANAF. Ghidul poate...
Ultima oră
Pe aceeași temă