5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUrsula von der Leyen doreşte o reechilibrare a Uniunii Europene

Ursula von der Leyen doreşte o reechilibrare a Uniunii Europene

”Obiectivul meu politic este de a reechilibra UE între est şi vest, între sud şi nord, între ţări mici şi cele mai mari, între ţări membre noi şi vechi”, a declarat ea după o întrevedere cu premierul croat Andrej Plenkovic.

Croaţia, care a aderat la Uniunea Europeană în 2013, va prelua preşedinţia semestrială a Consiliului UE în ianuarie 2020.

UE se confruntă cu mai multe provocări, printre care Brexitul şi situaţia demografică, a indicat Von der Leyen, în opinia căreia aceste provocări pot fi depăşite numai dacă statele membre sunt unite, prospere şi puternice.

Aflată în vizită la Varşovia joia trecută, Ursula von der Leyen a anunţat că va lansa consultări ample privind viitorul UE odată cu preluarea oficială a funcţiei de preşedinte al Comisiei Europene, la 1 noiembrie 2019.

Pe de altă parte, Croaţia este, în opinia Ursulei von der Leyen, o excepţională poveste de succes europeană şi un model pentru multe alte ţări.

Cel mai nou membru al Uniunii Europene, la care a aderat în 2013, Croaţia va prelua preşedinţia semestrială a Consiliului UE la 1 ianuarie 2020.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă