4.5 C
București
vineri, 13 decembrie 2024
AcasăSpecialUniversitatea Craiova, de la"Campioana unei mari iubiri " la campioana unei mari...

Universitatea Craiova, de la”Campioana unei mari iubiri ” la campioana unei mari iluzii

„Campioana unei mari iubiri“ are toate şansele să ajungă campioana unei mari iluzii. Iniţial retrogradată în liga a doua şi mai apoi dezafiliată, Universitatea Craiova nu mai există în lumea fotbalului din România decât la DNA sau parchet atunci când proprietatul clubului, Adrian Mititelu se războieşte în declaraţii cu LPF sau cu FRF.

Un club cu un palmares destul de bun: patru titluri de camioană a României şi şase cupe câştigate de-a lungul timpui, Craiova a avut un parcurs extraordinar în cupele europene în anii 80 eliminând echipe puternice din Europa. I se spunea „Craiova Maxima” sau”campioana unei mari” şi avea câteva zeci de mii de oameni la stadion.

De-a lungul timpului însă de la Craiova au plecat sute de jucători, majoritatea oamenilor din fotbal socotind clubul din bănie una dintre principalele pepiniere în ceea ce priveşte jucătorii de valoare .
Unul dintre simbolurile Craiovei, Gică Popescu îşi aminteşte cu nostalgie despre junioratul său.

„În acea perioadă eram cei mai puternici din ţară.Sub comanda lui Nicolaie Zamfir ,antrenorul de atunci, s-au câştigat trei patru titluri la tineret-speranţă, cum se numea pe atunci competiţia.Fără doar şi poate era cel mai important centru de copii şi juniori.”

După revoluţie au apărut şi alţi jucători însă Gică Popescu spune că nu suficienţi “ Chiar şi de la şcola mea de fotbal au plecat câţiva însă nu câţi ar fi trebuit. Nu ştiu ce se întâmplă acum la Craiova, nu e treaba mea, dar văd că în ceea ce priveşte jucătorii s-a ajuns la fundul sacului.Aşa se întâmplă când iei din sac şi nu pui nimic la loc”.
Ilie Balaci , un alt simbol al fotbalului din Oltenia declară că nu doreşte să vorbească prea mult despre Universitatea Craiova “Eu vă pot spune că a fost o perioadă frumoasă şi în anii 60-63. Nu ştiu ce e acum, nu vreau să mă bag în chestia asta”.

Rodion Cămătaru ,un nume despre care se vehiculează că ar vrea să înfiinţeze o nouă echipă , spune că la ora actual mai există tinere speranţe la Craiova dar în lipsa unui proiect viabil se pierd pe traseu “Pe timpuri Craiova a dat foarte multe talente.Acum din câte ştiu eu mai există un centru de copii şi juniori ai Universităţii Craiova care sunt de fapt ai Consiliului Judeţean. Ştiu că s-au luptat şi s-au înscris în campionat de la zero.Din păcate acest Centru nu mai are pentru cine creşte fotbalişti.Echipa mare nu mai există. Eu cred într-un proiect de la zero.Nu există 25 de fotbalişti la ora actuală pentru primul eşalon. Dacă s-ar crea o echipă care să înceapă de la judeţ, s-ar găsi jucători şi cu timpul, în timp ce promovează probabil ar apărea alte valori.Este foarte greu la ora actuală. Patrimomiul este la Adrian Mititelu, iar el din câte am auzit, chiar dacă ar câştiga definitiv cu Federaţia are şi nişte probleme cu fiscul. Aici ar trebui o echipă cu acelaşi nume de la zero.”

La sfârşitul sezonului fotbalistic 2010-2011 Universitatea Craiova a retrogradat în eşalonul secund al fotbalului.La numai o lună după, deşi primise licenţă pentru liga a doua , Craiova a fost dezafiliată temporar de către Federaţia Română de Fotbal în urma unui scandal dintre Adrian Mititelu pe de o parte şi Victor Piţurcă şi Federaţia de cealaltă parte.Toţii jucătorii au fost declaraţi liberi de contract şi au plecat la alte cluburi. În urma plângerilor lui Mititelu împoptriva lui Mircea Sandu s-a deschis un dosar în care şeful Federaţiei precum şi Mitică Dragomir sunt învinuiţi pentru abuz în serviciu în cazul dezafilierii clubului Universitatea Craiova.

Cele mai citite

Banca Națională a României lansează o monedă din aur dedicată Tezaurului de la Apahida

Banca Națională a României (BNR) anunță lansarea, începând de luni, a unei monede din aur cu tema "Istoria aurului – Tezaurul de la Apahida",...

Record pe piața românească de artă: „Țărăncuță odihnindu-se” de Nicolae Grigorescu, adjudecată pentru 365.000 de euro

Casa de Licitații Artmark a înregistrat un nou record pe piața românească de artă în cadrul celei mai recente licitații de iarnă. Opera „Țărăncuță...

Banca Națională a României lansează o monedă din aur dedicată Tezaurului de la Apahida

Banca Națională a României (BNR) anunță lansarea, începând de luni, a unei monede din aur cu tema "Istoria aurului – Tezaurul de la Apahida",...
Ultima oră
Pe aceeași temă