19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialAstazi vom sti campioana

Astazi vom sti campioana

Inceputa in trei, cu Dinamo pierduta pe drum, disputa pentru titlu va fi decisa in ultima etapa la Vaslui si Petrosani, intre Steaua si Rapid. O lupta care, odata apropiata de final, a starnit furtuna in fotbalul nostru, cele doua cluburi acuzandu-se reciproc de meciuri trucate, arbitraje partinitoare, galerii rasiste, stimularea adversarilor cu sume mari de bani. Un final arbitrat pe gazon de doua dintre codasele clasamentului, scapate de perspectiva retrogradarii abia in ultima parte a campionatului.
La Vaslui si Petrosani gazdele jura ca isi vor apara corect sansele. Conform obiceiului, pentru a fi sigur ca asa vor sta lucrurile, patronul Stelei a trimis minerilor o geanta cu 100.000 de dolari pentru a-i stimula. La Vaslui, finantatorul Adrian Porumboiu promite ca moldovenii vor lupta pentru onoarea clubului, iar de problema unui aranjament de culise nici nu poate fi vorba. Tensiunea este departe de a fi risipita. Cele doua grupari continua sa se suspecteze, si o vor face mai mult ca sigur pana la sfarsitul celor doua meciuri, iar acuzele nu vor inceta nici dupa ce deznodamanul va fi cunoscut.

Olaroiu se teme de moldoveni

Steaua are in FC Vaslui un adversar care in retur a acumulat 23 de puncte. Echipa lui Rednic s-a dovedit a fi un adversar dificil pentru toate echipele, printre marile ei reusite fiind si victoria de la Bucuresti in fata lui Dinamo. O echipa de care Olaroiu se teme, el neuitand ca Steaua a pierdut acasa, in ultima etapa a turului, doua puncte mari in fata Vasluiului. Chiar si asa, Steaua pleaca totusi din pozitia de favorita, experienta si valoarea sunt de partea campionilor, care vor alinia la Vaslui echipa care a ajuns in semifinala Cupei UEFA. Paraschiv a fost recuperat, Radoi este apt de joc. Steaua va fi incurajata la Vaslui de 900 de suporteri.

Rapidistii, siguri pe ei

Nu putini sunt cei care sustin ca echipa lui Razvan Lucescu are un meci usor cu Jiul si Rapidul nu poate rata victoria. Echipa este pe val, a avut un retur aproape perfect, a recuperat diferenta de puncte care o despartea de Steaua si Dinamo, a castigat Cupa Romaniei si acum se afla foarte aproape sa castige si titlul de campioana. O victorie la Petrosani este obligatorie si apoi rapidistii trebuie sa astepte rezultatul de la Vaslui. Rapidul va juca partida cu Jiul fara trei jucatori de baza: Rada si Karamian sunt suspendati, Daniel Pancu – accidentat. Stimulati de prima oferita de patronul Stelei, jucatorii Jiului vor lupta sa-i ia banii lui Gigi Becali.

Suporterii „cainilor” vor scanda „Hai Steaua!”

Dinamo joaca la Timisoara cu speranta ca Steaua va castiga campionatul si ei vor obtine cel putin un punct, situatie in care ar agata pe ultimii metri un loc in Cupa UEFA. Trupa lui Florin Marin o prinde pe Poli, dupa un retur dezastruos, in care banatenii au pierdut si pe teren propriu, si pe unde s-au dus. Timisorenii asteapta de multa vreme sa se razbune pe Dinamo care, pe vremea cand Mircea Lucescu pregatea echipa din Stefan cel Mare, a trimis Poli in B. Dinamovistii vor sa spele rusinea din retur pe un teren ostil. Soarta lor depinde de ei si de Steaua.

Programul ultimei etape

CFR Cluj-Farul Constanta
Arbitri: Orlando Trandu – Marcel Savaniu, Florin Buzarnescu – Claudiu Stefanuti
Observatori: Romeo Pascu, Tudor Constantinescu
Sportul Studentesc-Gloria Bistrita
Arbitri: Victor Berbecaru – Daniel Burloiu, Catalin Savu – Iosif Erdei
Observatori: Mircea Cezar Ionescu, Constantin Gheorghe
Jiul Petrosani-Rapid Bucuresti (Antena 1)
Arbitri: Anton Helesteanu – Miklos Nagy, Traian Marchis – Tiberiu Lajos
Observatori: Dumitru Mihalache, Ioan Igna
FC Vaslui-Steaua Bucuresti (TVR 1)
Arbitri: Sebastian Coltescu – Cristian Nica, Aurel Onita – Robert Dumitru
Observatori: Mircea Dancu, Gheorghe Constantin
FC Arges-FCM Bacau
Arbitri: Augustus Constantin – Irina Mart, Monica Rigo – Teodor Craciunescu
Observatori: Iosif Robi Urs, Mircea Salomir
FC National-Poli Iasi
Arbitri: Marius Bocaneala – Eduard Dumitrescu, Gheorghe Negoita – Vasile Bratu
Observatori: Sorin Satmari, Mircea Nesu
Poli Timisoara-Dinamo Bucuresti (National TV)
Arbitri: Sorin Corpodean – Ionel Popa, Zoltan Szekely – Lucian Dan
Observatori: Alexandru Boc, Vasile Avram
Otelul Galati-Pandurii Targu Jiu
Arbitri: Viorel Sandu – Ispas Cojocaru, Nicolae Meghesan – Daniel Deca
Observatori: Doru Neagu, Nicolae Grigorescu
Toate meciurile au loc azi de la ora 17.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...

România, tot mai dependentă de importuri: Peste 25% din legume și 40% din fructe aduse din străinătate

Peste un sfert din legumele consumate în România și 40% din fructe provin din import, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar, pe baza...

60 de „supraviețuitoare” îl acuză pe fostul șef al Harrods, Al-Fayed, de abuz sexual: avocați.

Aproximativ 60 de femei au ieșit acum în față pentru a susține că au fost abuzate sexual de fostul proprietar al magazinului Harrods, Mohamed...
Ultima oră
Pe aceeași temă