21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiSoacra lui Remus Rădoi a fost amendată de Consiliul Concurenţei

Soacra lui Remus Rădoi a fost amendată de Consiliul Concurenţei

Aceasta a fost organizată de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva RA, prin Direcţia Silvică Hunedoara, în vederea atribuirii “Contractului de prestare servicii de pază – DS Hunedoara 2017”.

Potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), în acte, cele două firme au ca administrator şi asociat unic pe Maria Oprescu, soacra omului de afaceri Remus Rădoi, informează News.ro.

Remus Rădoi, zis “Codiţă”, a fost anul trecut prezentat de presă, în contextul Cazului Caracal, drept unul dintre cei mai temuţi şi influenţi oameni de afaceri din judeţul Olt, devenit cunoscut după ce a recunoscut legătura strânsă pe care o are cu poliţia.

“Autoritatea de concurenţă a constatat că, cele două companii s-au înţeles şi, în urma unui schimb de informaţii sensibile, şi-au coordonat comportamentului concurenţial, astfel încât să nu se concureze în cadrul licitaţiei”, precizează autoritatea de concurenţă într-un comunicat.

Amenzile au fost aplicate astfel:  Safety Security SRL a fost amendată cu 396.608 lei, iar Spartan pază şi Protecţie SRL cu 52.921 lei.

“Având suspiciuni referitoare la cele două companii, RNA Romsilva a sesizat autoritatea de concurenţă, care a declannşat investigaţia în noiembrie 2017”, mai arată Consiliul Concurenţei.

Conform Legii Concurenţei, sunt interzise orice înţelegeri între companii ori practici concertate, care au ca obiect sau au ca efect împiedicarea, restrângerea sau denaturarea concurenţei pe piaţa românească sau pe o parte a acesteia, în special cele care stabilesc, direct sau indirect, preţuri de cumpărare ori de vânzare sau orice alte condiţii de tranzacţionare.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă