25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Un senator a avut 906 contracte cu spitalele de stat

REVISTA PRESEI. Un senator a avut 906 contracte cu spitalele de stat

Ziarul Adevărul scrie, marți, despre “senatorul cu 906 de contracte cu spitalele de stat. Ghidul practic de luat ţara înapoi“.

Este vorba despre senatorul independent Valeriu Todiraşcu, afiliat grupului PNL, care “îşi foloseşte calitatea de parlamentar pentru a promova interesele firmelor familiei sale, care au aproape 1.000 de contracte cu spitalele de stat. Invocând interesul public, Todiraşcu a făcut interpelări la Ministerul Justiţiei privind interpretarea unor articole de lege, informaţii folosite ulterior de firmele sale pentru a obţine contracte cu statul”.

“În război cu statul pentru averea lui Condrea! Moldoveanca Uliana Ochinciuc încearcă să preia în forță grupul Hexi Pharma”, titrează ziarul Libertatea.

Potrivit acestuia, “Uliana Ochinciuc țintește să obțină controlul firmelor din grupul Hexi Pharma, societăți cercetate de procurori pentru evaziune și pentru faptul că ar fi pus în pericol viața pacienților”.

Evenimentul Zilei scrie despre “omul care va reprezenta România la FMI”.

Potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, “Cezar Boțel, directorul Direcției Modelare și Prognoze Macroeconomice din Banca Națională a României, va prelua de la 1 septembrie 2016 postul de reprezentant al României la Fondul Monetar Internațional”.

Publicația Capital cercetează “de ce nu avem semnal la telefonul mobil pe tot teritoriul ţării”.

Jurnaliștii economici susțin că birocraţia şi localităţile greu accesibile din mediul rural sunt principalele motive invocate de operatorii locali de telecomunicaţii pentru neacoperirea zonelor albe. De aceea, ANCOM a aplicat amenzi de peste 200.000 euro.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și a lui Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de...

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis marți, 16 aprilie 2024, ministrului justiției, doamna Alina-Ștefania Gorghiu, cererile de urmărire penală astfel cum au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă