14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Scandalul Lactate Brădet, tot mai încâlcit

REVISTA PRESEI. Scandalul Lactate Brădet, tot mai încâlcit

În ziarele de joi, citim despre scandalul Lactate Brădet și infectarea copiilor din Argeș, despre cele mai scumpe zone din București și din marile orașe ale României, precum și despre gesturile considerate obscene ale lui Marius Șumudică, la meciul Astrei Giurgiu cu Steaua. 

Adevărul încearcă să afle cine minte în scandalul Lactate Brădet. Patronul firmei neagă implicarea angajaţilor cu E.coli în circuitul în care există contact direct cu brânzeturile şi susţine că prezenţa acestei bacterii nu poate fi cauza îmbolnăvirii bebeluşilor internaţi la Spitalul „Marie Curie“ din Bucureşti.

„În secţia de brânzeturi, una dintre cele două secţii pe care le avem, 90% din procesul tehnologic se face fără contact al omului cu produsul. Singurul moment în care există acest contact este la ambalare, când brânza se ia cu mâna şi se pune în ambalaj. Niciunul dintre aceşti angajaţi nu lucrează în acest sector, unde brânzeturile ar fi putut fi aşa-zis «contaminate»“, a declarat Marius Badea pentru „Adevărul“.

Evenimentul Zilei publică un interviu cu Keno Verseck, de la publicaţia Der Spiegel, autorul articolului despre Klaus Iohannis. Acesta declară că: „Euforia din noaptea alegerii lui Iohannis nu mai există” şi constată că, legat de acțiunile politice ale lui Iohannis, în România au fost foarte multe nemulțumiri, încă din start. „De exemplu, când s-a pus problema numirii consilierilor prezidențiali, societatea civilă i-a scris în legătură cu numirea șefului cancelariei”.

Jurnalistul german spune că se va adresa CNA, după ce postul Antena 3 l-a acuzat că l-a linşat pe preşedinte şi nu i-a dat drept la replică, la fel ca şi postul Realitatea TV: “Sunt uluit și șocat că o parte a presei din România se ocupă în așa fel de persoana mea. Nu eu sunt important. Sunt mii de subiecte importante. Mi se pare o aberație ca eu să fiu subiect”.

Ziarul Financiar anunţă un război între giganţi care transferă miliarde de dolari din profituri în afara Europei. Legislatorii europeni au chestio­nat recent mai multe multina­ţio­nale, printre care Google, Apple şi McDo­nald’s cu privire la structura taxelor pe care acestea le plătesc în Eu­ropa, spo­rind presiunile politice asupra acestor firme în condiţiile în care guvernele europene încearcă să majoreze venituri fiscale extrase din sectorul corporativ.

Wall-street.ro publică topul celor mai scumpe zone din Capitală şi marile oraşe, conform unei analize a Imobiliare.ro. Astfel, două centre regionale se situează peste media de 1.000 de euro pe metru pătrat (Cluj-Napoca şi Bucureşti), dar şi în alte oraşe mari din ţară sunt cartiere în care pretenţiile proprietarilor depăşesc acest prag psihologic.

Ziarul Libertatea  publică în reportaj realizat la miezul nopții de miercuri spre joi, exact la momentul în care a intrat oficial în vigoare Legea antifumat. “Miezul nopții, momentul în care a intrat în vigoare legea antifumat, i-a prins pe mulți petrecăreți deja în fața cluburilor din Centrul Vechi al Bucureștiului. Prevăzători, mulți patroni de baruri și restaurante au preferat să scoată scrumierele din cluburi încă din timpul zilei”, scrie Libertatea. 

Pro Sport anunţă că Marius Şumudică a fost reclamat de FRF pentru gesturile obscene de la meciul Astrei Giurgiu cu Steaua şi riscă reactivarea pedepsei. Federaţia a făcut o sesizare către Comisia de Disciplină cu privire la incidentele de pe stadionul ”Nicolae Dobrin” din Piteşti, iar informaţiile ProSport indică faptul că forul fotbalistic îşi va retrage cererea de suspendare a sancţiunii pe care Şumudică a primit-o pentru că a pariat pe meciuri de fotbal din Liga 1.  

 
 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă