10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Patriarhia a fost amendată de Ministerul Finanţelor

REVISTA PRESEI: Patriarhia a fost amendată de Ministerul Finanţelor

Ziarul Curentul informează vineri că Patriarhia a fost amendată pentru trucarea unei licitaţii. “Ministerul Finanţelor Publice, prin intermediul unităţii de Coordonare şi Valorificare a Achiziţiilor Publice a amendat Patriarhia cu 10.000 de lei în legătură cu o serie de nereguli legate de o asemenea licitaţie a cărei valoare se ridică la 14 milioane de euro. Este vorba despre licitaţia privitoare la proiectul de consolidare a Palatului Patriarhiei, care va fi executat din bani publici”.

Jurnaliştii de la Adevărul scriu că partidele din USL au făcut un troc: legea amnistiei pentru liste comune. PSD ia în calcul să candideze pe o listă comună cu PNL la alegerile pentru Parlamentul European, dacă liberalii vor vota în Parlament Legea amnistiei, programată să intre pe ordinea de zi la începutul sesiunii parlamentare, conform unor surse politice.

Gandul.info publică o declaraţie a lui Crin Antonescu în care explică de ce nu are doctaratul în istorie. “Crin Antonescu a afirmat că, deşi a finalizat cursurile unui doctorat, nu şi-a mai dat examenul final din cauza implicării în politică. La vremea respectivă, începutul anilor ’90, era coleg cu fostul deputat Nicolae Mischie, care, auzind decizia lui Antonescu de a renunţa la doctorat în favoarea politicii, l-a întrebat dacă e prost, spunându-i că cine nu va avea diplomă de doctor peste zece ani o să fie ultimul om”.

Revista Capital prezintă harta sărăciei în România. “România are cea mai mare cotă din UE de populaţie care trăieşte în zonele rurale (45% din totalul populaţiei) şi, conform datelor INS pentru 2010, riscul de sărăcie extremă este 4 ori mai mare în zonele rurale (8,8%) în comparaţie cu zonele urbane (2,2%). În ceea ce priveşte disparităţile regionale, analiza regionala arată că regiunile cu cele mai mari rate de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială sunt: Nord-Est, Sud-Vest-ul Olteniei, Sud-Est şi Muntenia Sud. La celălalt capăt se află regiunile Vest şi Bucureşti-Ilfov. În plus, regiunea Vest, este caracterizată, de asemenea, de o rată relativ stabilă, în timp ce regiunea Sud-Vest a avut un trend negativ în ceea ce priveşte evoluţia ratei, de la 55,4% (2007) la 21% (2011)”.

Ziariştii de la Evenimentul zilei dezvăluie secretele celui mai performant sistem de educaţie. “Învăţătoare cu doctorat, studenţi de pedagogie care fac mii de ore de practică şi elevi care nu află niciodată ce note au colegii, iar pe ale lor le obţin cu ajutorul unei parole de internet, sunt doar câteva dintre “minunile” sistemului din Finlanda descoperite de Alexandra Anton, o profesoară română care predă în străinătate”.

Jurnalul Naţional scrie despre “comoara nazistă” care schimbă legile germane. “Parlamentarii germani vor examina un proiect de lege care vizează uşurarea procesului de restituire a operelor de artă jefuite, a anunţat landul Bavaria, unde a fost descoperită “comoara nazistă” din apartamentul unui octogenar munchenez. Respectivele opere, 1.406 la număr, provin, cel mai probabil, din jafurile organizate în perioada nazistă, inclusiv confiscările din muzeele germane”.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă