15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Cine este politicianul campion absolut al aţipelilor în timpul serviciului

REVISTA PRESEI: Cine este politicianul campion absolut al aţipelilor în timpul serviciului

În ziarele de miercuri citim despre politicienii români care au aţipit în timpul serviciului, dar şi despre Boris, românul care își așteaptă moartea cu un sicriu în casă.

Ziarul Adevărul prezintă povestea unui bărbat, Boris, care își așteaptă moartea cu un sicriu în casă. „Eu îţi arăt ce am în casă, dar să nu te sperii. Eu dorm cu copârşăul lângă mine!”, i-a spus bătrânul jurnalistului. „Boris ne-a deschis tacticos uşa de la camera mare, a doua din casa lui, şi ne-a întrebat revoltat: „Bă… Voi sunteţi curaţi pe picioare?”. Acolo erau vreo 20 de scaune de lemn aşezate de jur-împrejurul încăperii, într-o curăţenie impecabilă, radical diferită de mizeria cruntă din odaia în care dormea. În faţa noastră stătea deschis sicriul lui Boris, cel mai de valoare lucru din casă, mai de preţ chiar decât cei 500 de litri de rachiu pregătiţi pentru înmormântare”, a scris autorul.

Evenimentul zilei scrie despre politicienii români care au aţipit în timpul serviciului. Între ei se numără actualul şef al Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, fostul preşedinte Ion Iliescu, dar şi fostul preşedinte al Senatului României, Crin Antonescu. „Campionul absolut al aţipelilor de partid rămâne Ion Iliescu, cu cel puţin trei astfel de moment unice şi speciale. Cu toate acestea, politicianul cel mai criticat pentru somnolenţă a fost Crin Antonescu. Deseori acesta a fost subiect de glume când era preşedinte al Senatului şi nu reuşea să ajungă dimineaţa la birou”, au scris jurnaliştii. 

În Ziarul financiar citim că din 12,6 milioane de locuitori apţi de muncă, mai puţin de cinci milioane lucrează. Aproape 3,7 milioane de români apar în statisticile resurselor de muncă la rubrica „alte categorii“. Ei nu sunt nici salariaţi, nici şomeri şi nici elevi sau studenţi. „Aceasta este una dintre marile probleme legate de statistica forţei de muncă, pentru că sunt incluşi în categoria persoanelor ocupate cei care lucrează în agricultură, adică cei care au un pogon de pământ în familie. Este o minciună sfruntată, pentru că mulţi sunt, de fapt, şomeri pe termen lung“, a spus profesorul Marian Preda, decanul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii din Bucureşti.

ProSport prezintă un interviu cu fostul fundaş central al Rapidului, antrenorul Adi Iencsi, care a vorbit, între altele, despre situaţia de la Rapid şi şansele echipei de a promova. „Dan Alexa va face treabă. E un băiat tânăr, a jucat fotbal, a jucat şi la Rapid. Cred că avantajul lui e susţinerea lui Burcă. Sunt prieteni foarte buni, Ovidiu e un băiat foarte inteligent, iar acesta este un atu foarte important pentru Dan. Ovidiu a trecut prin momente dificile, e antrenat la Galaţi, iar pentru un antrenor contează foarte mult să comunice cu preşedintele, iar preşedintele să lupte cu patronul”, a spus Iencsi.

În HotNews citim că suntem în al doilea an de întârziere a lansării Planului Național de Cercetare 2014-2020, care conține competițiile de proiecte de cercetare. Cercetătorii din universități sau institute nu au, de tot atâta timp, o competiție care să le finanțeze cele mai valoroase idei și proiecte. „Asta în condițiile în care România are cel mai mic buget alocat Cercetării din Europa, 0,24% din PIB”, au scris jurnaliştii. “Cred că energia de a distruge pe care o tot vedem ar trebui concentrată pe susținerea acestui domeniu vital”, a declarat directorul general al UEFISCDI, Adrian Curaj. Aceasta este instituția care organizează competițiile pe proiecte și pe care Comisia pentru învățământ din Senat o vrea desființată sau diluată

Wall Street scrie că pentru a se dezvolta, piața de asigurări este dependentă de un cumul de trei factori esențiali: educația financiară, o creșterea a nivelului de trăi al populației și stimulente fiscale care să cuprindă mai multe categorii de asigurări, potrivit lui Remi Vrignaud, CEO, Allianz-țiriac Asigurări. Potrivit statisticilor centralizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în primul semestru al anului 2015 s-a constatat o revenire a activității sectorului de asigurări, dinamică primelor brute subscrise (PBS) fiind una pozitivă, de 8,7% comparativ cu perioadă similară din anul anterior. Avansul PBS peste creșterea PIB nominal (+6,7% în semestrul întâi 2015), respectiv scăderea populației rezidențe de la 1 ianuarie, an de an, a condus la o îmbunătățire vizibilă a indicatorilor derivați ai PBS în primul semestru din anul curent.

Din Capital aflăm cum putem deosebi produsele cu adevărat ecologice de cele care folosesc această denumire doar ca strategie înşelătoare de marketing. „Conform legislaţiei, un produs atestat ecologic are o etichetă care conţine două elemente obligatorii: sigla AE (agricultură ecologică) şi un cod de identificare al companiei care l-a certificat ecologic. Acest cod este de tipul RO-ECO-trei cifre. În România, sunt 13 companii care pot acorda astfel de certificate, fiind autorizate de Ministerul Agriculturii. Cele două elemente nu sunt, neapărat, scrise cu litere foarte mari, aşa că trebuie să citiţi atent eticheta. Denumirea de ECO din codul RO-ECO a fost aleasă de România, în conformitate cu reglementările europene şi este cea care dovedeşte originea alimentului”, au scris jurnaliştii. 

Cele mai citite

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...
Ultima oră
Pe aceeași temă