11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Ce traiectorie vor urma acţiunile de la BVB, după declinul...

REVISTA PRESEI. Ce traiectorie vor urma acţiunile de la BVB, după declinul înregistrat pe pieţele externe

Din ziarele de miercuri, aflăm  ce indicii conţine filmarea cu românul răpit în Burkina Faso, care este poziția medicilor vizavi refugiații din Siria care vor fi mutați, din noiembrie, în România, dar și ce traiectorie vor urma acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti după puseul de vânzări imprimat de pieţele externe.

Din ziarul Adevărul aflăm ce indicii conţine filmarea cu românul răpit în Burkina Faso. Astfel,o analiză mai atentă a video-ului cu românul Iulian Gherguţ răpit în Burkina Faso arată că bărbatul este înfricoşat şi că este supravegheat de cineva care urmăreşte ca ostaticul să recite exact ceea ce i s-a spus să vorbească în faţa camerei, spune psihologul Mihai Copăceanu. Expertul a explicat pentru Adevărul“ cum se pot citi semnalele subtile din filmarea în care românul, răpit în data de 4 aprilie 2015 de gruparea Al-Mourabitoune, cere ajutorul statului şi al părinţilor săi, pentru a fi salvat.

Evenimentul Zilei ne prezintă poziția medicilor vizavi de refugiații din Siria care vor fi mutați, din noiembrie, în România. Astfel, medicii susțin că sistemul sanitar românesc nu va face față unui val masiv de migranți. În România, potrivit datelor oficiale, sunt 13.500 de medici în spitale, deși e nevoie de minimum 26.000. „Ieri, domnul ministru dădea argumentul că are dificultăți în a ne satisface niște cereri salariale pentru că avem cheltuieli foarte mari cu Apărarea, pentru că suntem la granița lumii civilizate împotriva «monstrului din Est», cam asta era formularea”, a dezvăluit pentru Evenimentul zilei doctorul Florin Chirculescu, specializat în chirurgie toracică.

Din Capital.ro aflăm ce traiectorie vor urma acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti după puseul de vânzări imprimat de pieţele externe. Bursa românească a ieşit din ”dezmorţire”, preţ de două-trei şedinţe, zguduită de ”unda de şoc” transmisă din Asia către New York. Bursa românească este sincronizată, în primul rând, cu ce se întâmplă în exterior, spune Liviu Moldovan, observator de aproape 20 de ani a BVB şi a pieţelor financiare internaţionale. 

Din Wall Street aflăm cum a fost primită vestea intrării în insolvență a companiei Ambient Sibiu, cândva in top 3 al celor mai mari retaileri specializați în bricolaj la nivel local.  Cererea de intrare în insolvență a Ambient Sibiu nu este ”nicio noutate” pentru un segment invadat de tot mai mulți jucători și vine într-un moment în care piață de profil trece printr-un amplu proces de reașezare, susțin pricipalii concurenți din piață, contactați de wall-street.ro. 

Din Ziarul Financiar aflăm că, anul trecut, Contribuţia sectorului de informaţii şi comu­nicaţii în formarea PIB-ului a fost de 5,9%, apropiată de cea a construcţiilor, domeniu în care în 2013, ultimul pentru care Statistica are informaţii, lucrau de peste 2,5 mai mulţi oameni, şi cu 25% mai mare decât cea a agriculturii. Dacă în anii de criză au fost măturate aproape 20% din locurile de muncă din construcţii, armata de IT-işti a crescut cu 8%. 

Hotnews ne prezintă un interviu cu șeful biroului Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) la București, Mircea Mocanu. Astfel, Mocanu explică unde se află România pe harta actualizată a migrației din zonele de conflict din Orientul Mijlociu și Africa spre Europa.Astfel, eful OIM susține că numărul migranților ce aleg să tranziteze România în drumul lor spre vestul Europei ar putea crește sensibil, dar e puțin probabil că România să devină țara principală de destinație, în condițiile economice actuale și în absența participării la acordul Schengen și a unor avantaje sociale substanțiale.

Din Prosport aflăm că juristul CSA Florin Talpan îi răspunde lui Gigi Becali după conferinţa de presă ţinută de patronul campioanei, în care acesta a arătat presei un act ce ar fi demonstrat, în opinia sa, faptul că deţine şi palmaresul echipei înainte de 2002. Talpan spune că actele arătate de Becali în conferinţa de presă nu au pe ele semănutura vreunui reprezentant al Clubului Sportiv al Armatei, iar tot ceea ce a încercat să facă acesta a fost să “inducă suporterii în eroare”.

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă