6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Baconschi, despre Băsescu: Arătaţi-mi un boxer profesionist care îşi încheie...

REVISTA PRESEI. Baconschi, despre Băsescu: Arătaţi-mi un boxer profesionist care îşi încheie cariera în ring fără nici o înfrângere

Adevărul scrie, miercuri, despre reţeaua poliţiştilor de frontieră de la Vama Albiţa: “Podul de şpăgi de peste Prut. Reţeta frăţească de împărţire a mitei între vameşii români şi cei basarabeni”.

“O acţiune comună a procurorilor anticorupţie din România şi din Republica Moldova a dus, ieri, la un adevărat cutremur în vămile Albiţa (Vaslui) şi Leuşeni (Basarabia): 23 de vameşi şi poliţişti de frontieră români au fost puşi sub învinuire, iar alţi 32 de basarabeni au fost arestaţi. Toţi sunt acuzaţi că ar fi pus la punct o reţea frăţească de împărţire a şpăgii”, notează jurnaliştii de la Adevărul.

Evenimentul Zilei prezintă, miercuri, un interviu cu vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară, Teodor Baconschi: “Îndepărtarea lui Blaga de Băsescu e veche. De asta e iubit de USL”.

“Traian Băsescu e singurul politician care n-a pierdut nici o bătălie. Arătaţi-mi un boxer profesionist care îşi încheie cariera în ring fără nici o înfrângere. Din păcate, îndepărtarea domnului Blaga de linia preşedintelui Băsescu este veche, notorie şi definitivă. De asta e atât de iubit de USL”, a declarat Baconschi pentru EVZ.

Gândul scrie, miercuri, despre dosarul referendumului, în care este judecat vicepremierul Liviu Dragnea: „Mortul” din dosarul lui Dragnea este viu şi fost lider PSD. Romică Părpălea: „Eu l-am denunţat şi sunt în viaţă deocamdată”.

Jurnaliştii de la Gândul au stat de vorbă cu cel care în dosarul lui Liviu Dragnea este indicat drept denunţător. Numele său este Romică Părpălea, a fost până anul trecut membru PSD, chiar preşedinte de filială la Bragadiru. Plecarea sa din partid a avut loc înainte de referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu, supărarea lui Romică Părpălea pe colegii săi fiind explicată de acesta prin presiunile pe care aceştia le-ar fi făcut asupra lui în calitate de director al unei companii de stat din Alexandria.

Curentul publică, miercuri, un text despre pensiile diplomaţilor, care primesc un spor de 3.500 lei pe lună: “Asta-i dreptatea până la capăt? Guvernul dă câte 3.500 de lei pe lună diplomaţilor pensionari, spor de „vicisitudini“. 

Membrii Corpului diplomatic şi consular aflaţi la pensie la finele lunii august 2010 vor primi din partea Guvernului începând cu anul viitor o indemnizaţie lunară de până la 3.571 lei, decizie argumentată de Executiv prin necesitatea unei compensări băneşti pentru „vicisitudinile“ suportate de aceştia. Cu alte cuvinte, foştii diplomaţi deveniţi acum pensio­nari vor lua cu până la 1.000 de dolari în plus la pensiile extrem de generoase pe care le au deja aceştia. Totul se face prin Ordonanţă de Urgenţă, ca să nu mai fie  loc de discuţii, scrie Curentul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă