19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. "Desantul" ce anunţă marea confruntare China-Japonia

REVISTA PRESEI. „Desantul” ce anunţă marea confruntare China-Japonia

Ziarele de joi scriu despre cum explică judecătorii că românii din filmul Sky News au afectat securitatea naţională, dar şi despre incidentele tot mai grave dintre China şi Japonia.

Adevărul prezintă „Povestea româncei care l-a înfruntat pe fondatorul Tesla. Forţată să demisioneze după ce a semnalat probleme de calitate ale componentelor Model S”: „Inginerul român Cristina Bălan, care a fost angajată a gigantului auto în perioada 2010-2014, a declarat pentru „Wall Street Journal“ că problemele de calitate au început să fie tot mai mari odată cu consolidarea producţiei pentru Model S. La începutul lui 2014, ea a văzut aliniate maşini pentru asamblare care aveau probleme la plafonul interior, acestea prezentau rosturi tot mai mari. După ce şi-a exprimat îngrijorarea privind problema plafoanelor, ea a fost forţată să-şi dea demisia”.

Gândul scrie despre modul în care „explică judecătorii că românii din filmul Sky News au afectat securitatea naţională: nu erau actori cu contract şi nu i-au denunţat pe jurnalişti”, iar Evenimentul Zilei ne anunţă că „3.500 de copii din România caută părinți”.

Cotidianul constată că au loc incidente tot mai grave între China şi Japonia şi scrie că „Imaginile cu ambarcaţiuni pline de imigranţi care se îndreaptă spre Europa, imaginea unei Europe neputincioase luate cu asalt de nişte nenorociţi care îşi riscă viaţa pentru a ajunge aici au părut să fie apogeul unei crize sociale şi de securitate. Ele pălesc în faţa a ceea ce se întâmplă în aceste zile în Marea Chinei de Est. Aici nu mai este vorba despre imigranţi disperaţi, ci despre sute de nave de chinezeşti de pescuit, însoţite de aproape 30 de nave militare care au lansat un adevărat desant maritim asupra arhipelagului Senkaku”.

Wall Street titrează „Cultura de zmeura şi mure: cum să începi o afacere profitabilă”, iar Libertatea prezintă în exclusivitate declaraţiile Alinei Borcea, care rupe tăcerea în legătură cu partajul: ”Nu i-am cerut nimic lui Cristi”.

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Un puști-minune din Brazilia și-a anunțat retragere din fotbal la doar 21 din cauza problemelor de sănătate mintală

Rodrigo Varanda își anunță retragerea din fotbal la doar 21 de ani, din cauza problemelor de sănătate mintală Atacantul brazilian Rodrigo Varanda și-a anunțat retragerea...

Manchester City pregătește o ofertă uriașă pentru Florian Wirtz!

Campioana Angliei ar putea oferi 150 de milioane de euro pentru mijlocașul de la Bayer Leverkusen. Manchester City ar fi interesată de transferul lui Florian...
00:02:15

VIDEO Trump despre întâlnirea cu Zelenski: ”Este lupta mea să salvez umanitatea”

Donald Trump a declarat că se va întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski vineri, la New York. „Cred că voi putea ajunge la un...
Ultima oră
Pe aceeași temă