11.3 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Un bolnav a murit după ce și-a câștigat în Justiție...

REVISTA PRESEI. Un bolnav a murit după ce și-a câștigat în Justiție dreptul la tratament

Ziarul Adevărul scrie despre un român „ucis în interesul pacienţilor“. Este vorba de un bolnav de leucemie, mort după ce şi-a câştigat în instanţă dreptul la tratament.

Moartea pacientului suferind de leucemie, care a vrut să-şi câştige dreptul la viaţă în Justiţie, este încă o dovadă că birocraţia din instituţiile statului ucide. În ultimii 8 ani, doar şapte noi tratamente oncologice au fost introduse pe lista medicamentelor compensate. Asta în timp ce statele vestice au adoptat 62 de tratamente.

Publicația Capital anunță că “peste 2.000 de medicamente cu prețuri accesibile au dispărut de pe piață”. Informația provine de la Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR).

Eliminarea taxei pentru medicamentele generice, măsură implementată deja în alte state europene, nu numai că e singura cale pentru oprirea dispariţiei medicamentelor esenţiale pentru  pacienţi, dar ar asigura şi supravieţuirea industriei locale de medicamente, care produce exclusiv medicamente generice.

“Anunțul Ralucăi Prună i-a băgat în alertă pe magistrați. Redeschiderea arhivei SIPA dă fiori ofiţerilor în robă din Justiţie”, titrează Evenimentul Zilei.

Printre informaţiile compromiţătoare în legătură cu magistraţii, în arhiva SIPA s-ar putea găsi şi unele indicii cu privire la apartenenţa sau apropierea unora de zona serviciilor secrete.

Ziarul Libertatea anunță o “Răsturnare de situație! Un criminalist celebru va cerceta condiițiile în care a murit Mădălina Manole”.

Este vorba de un criminalist american, care urmează să vină în România și care, în cazul Mădălinei Manole, deja are o părere formată: ”Este o crimă!”.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă