11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Eroii şi norocoşii atentatelor de la Bruxelles şi ghinionul primarului...

REVISTA PRESEI. Eroii şi norocoşii atentatelor de la Bruxelles şi ghinionul primarului Onţanu

Ziarele de joi prezintă noi informaţii de culise ale atentatelor de la Bruxelles, comentează reţinerea de către DNA a lui Neculai Onţanu şi analizează meciul amical al României cu Lituania.

“Adevărul”  scrie despre atentatele de la Bruxelles şi eroii şi norocoşii unei zile de coşmar: Un adolescent supravieţuieşte după ce a asistat la trei atacuri teoriste, iar un angajat al aeroportului belgian Zaventem este considerat erou după ce a reuşit să scoată şapte persoane rănite din zona dezastrului din urma exploziilor de marţi şi să le transporte într-un loc sigur”.

“Gândul” detaliază cazul reţinerii lui Neculai Onţanu: “În acelaşi dosar, a fost reţinută şi avocata lui Gabriel Oprea şi Victor Ponta, Loredana Radu, suspectă de spălare de bani şi complicitate la luare de mită. La câteva ore, PSD a anunţat că nu îl va mai susţine pe Onţanu la primăria sectorului 2, aşa cum se angajase anterior”.

Acelaşi subiect este abordat şi de “Evenimentul Zilei”, care titrează: “Fosta avocată a lui Ponta, complice în dosarul lui Onțanu, a fost REȚINUTĂ de procurorii DNA. Loredana Radu, acuzată de complicitate la LUARE de MITĂ și spălare de BANI”.

Cotidianul” prezintă “Motivul pentru care un oficial american din contraterorism pune la zid forțele de securitate belgiene”. Un oficial american chiar a atacat dur structurile responsabile nu doar din Belgia, ci din întreaga Uniune: ”Chiar în Uniunea Europeană în general, jihadiștii se infiltrează de două decenii, iar acum încep să lucreze la asta. Când trebuie să luăm legătura cu acești oameni (cei din serviciile de securitate – n.r.) sau să ne trimitem oamenii să le vorbească, noi practic discutăm cu oameni care sunt – o s-o spun tranșant – copii. Nu sunt proactivi, nu știu ce se petrece. Sunt în negare. Este un lucru atât de înspăimântător pentru ei să admită că tara lor devine vulnerabilă”.

HotNews scrie că “Neculai Onţanu şi avocata Loredana Radu au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii DNA” şi prezintă cronologia evenimentului.

Jurnalul Naţional” prezintă omul care a limitat fără să știe dezastrul de la Bruxelles. Este vorba despre taximetristul “care i-a dus la aeroport pe cei trei terorişti care au comis teribilele atacuri de marţi și, fără să îşi dea seama, a redus proporţiile dezastrului, pentru că a refuzat să încarce în maşină toate genţile pe care cei trei le aveau asupra lor. Taximetristul a făcut denunţul care i-a condus pe anchetatori la adresa unde teroriştii îşi pregătiseră bombele. Pontul unui şofer de taxi i-a pus pe anchetatorii belgieni pe urmele atacatorilor de la aeroport şi metrou”.

“Ziarul Financiar” avertizează: Dobânzile negative au ajuns la graniţele României: „Am luat pieţele prin surprindere în mod intenţionat“. Publicaţia explică: “Ungaria, cel mai îndatorat stat din Europa de Est, este prima economie emergentă din lume care şi-a împins dobânzile de politică monetară în teritoriu negativ. Până acum doar băncile centrale ale unor economii mari, dar cu probleme, cum ar fi cele ale zonei euro, Japoniei, Suediei sau Elveţiei, au făcut acest pas, spre disperarea băncilor.

Wall Street” a făcut lista celor mai mari salarii din România şi a descoperit că un fotbalist câştigă mai bine decât şefii de bănci sau IT-iştii: “38.000 de euro brut pe luna, fara alte beneficii si bonusuri, este salariul celui mai bine platit roman in 2015 si a fost incasat de un fotbalist profesionist, potrivit datelor furnizate de Inspectia Muncii”.

“Gazeta Sporturilor” titrează: “Gigi Becali, în extaz după golul lui Stanciu cu Lituania » Reacția sa când a fost întrebat dacă va merge la EURO”: “M-am bucurat. Nu mă uitam la meci, dar am fost sunat și mi s-a zis că intră Stanciu. Chiar m-am uitat apoi. Păi, până atunci ce să văd?! Era numai Pintilii, ce mă interesa pe mine? Pe mine mă interesează Steaua mea. Naționala mă interesează doar la meciurile oficiale”.

Meciul este comentat şi de “Prosport“, care crede că: “Avem decar, mai vrem zece fotbalişti şi mergem la EURO. România – Lituania 1-0, după reuşita superbă a lui Stanciu”. Ziarul se întreabă: “Ce vrem de la echipa naţională? Pe Florentin Matei, marcator şi pasator decisiv cu rezultate excelente în Croaţia nu-l vrem pentru că… ei bine, pentru că ”nu e ceea ce vrem”, după cum explică Anghel Iordănescu. Nici pe Alibec nu-l vrem pentru că e gras, nu contează deloc faptul că lumea fotbalului îl vede drept cel mai bun atacant român. În schimb vrem un adversar modest pentru un meci organizat prost pe un stadion subpopulat. Asta e ceea ce vrem?”.

“Libertatea” publică un interviu cu Silviu Crăescu, președintele Academiei Naționale de Securitate, fost candidat la președinția României, care dezvăluie că atentatele de la Bruxelles arată “cât de precară este securitatea la infrastructura critica UE (aeroporturi, gări, metroume, baraje). Mai mult, celulele teroriste sunt cunoscute și monitorizate de serviciile de spionaj și contraspionaj, dar membrii rețelelor nu sunt arestați pentru că ei lucrează suficient de subtil pentru a nu încălca legea”.

Crăescu spune că aceasta este o greșeală și că toate celule teroriste trebuie anihilate de urgență, altfel va fi carnagiu în Europa! ”Din fericire, România stă mai bine decât Occidentul, deoarece există o înțelegere între serviciile secrete românești și lumea arabă: fac comerț în România, cresc miei iși trimit acasă banii realizați pe teritoriul nostru, iar ei ne lasă în pace! Înțelegerea dintre noi și arabi,  cu o vechime de mai multe decenii, se numește ”filiera siriană”! Așa merg lucurile în această lume”, a declarat Silviu Crăescu pentru Libertatea.

“Click” prezintă povestea unei tinere românce care trăieşte la Bruxelles: “La o zi de la tragedia din Bruxelles, Dianei Spulber îi tremură încă vocea când ne povesteşte ce a trăit la metroul din capitala Europei. Românca de 36 de ani se afla în garnitura care urma „metroului morţii”, aşa cum l-a numit chiar ea. A trăit momente de groază, care-i vor rămâne mult timp în minte”. 

“Cancan” a descoperit cum a ratat Andreea Raicu şansa să fie finuţa lui Nuţu Cămătaru. “Am aflat cine a agăţat-o în trafic prin Metoda accidentul: Este vorba despre Florin ”Ureche” Belu, fosta mâna dreaptă a pesedistului Cristi Rizea la sectorul 5 şi eternul fin al lui Nuţu Cămătaru”.

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă