10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Reguli mai dure pentru alimentele fabricate în România

REVISTA PRESEI. Reguli mai dure pentru alimentele fabricate în România

Două noi proiecte de lege ar putea schimba etichetele produselor alimentare provenite din România, anunță B1 Tv. Precizarea “Produs în România” ar urma să scrie doar pe ambalajele laptelui muls de la vaci din fermele din țara noastră.

Mai mult, legea ar putea impune şi anumite restricţii în ceea ce priveşte cantitatea de lapt praf folosită pentru producerea laptelui proaspăt. Noile proiecte urmează să fie discutate luni, în Comisia de Agricultură, de către fermieri, procesatori, retaileri, dar şi parlamentari, informează B1 TV.

Pe de altă parte, ziarul Adevărul informează, luni, că parlamentarii români vor să meargă la serviciu și după ce nu vor mai fi demnitari.

Dar nu la orice serviciu. Parlamentarii  pregătesc o lege care le-ar permite ca, fără concurs, să devină automat înalţi funcţionari publici, ceea ce le-ar garanta o slujbă sigură la stat.

Aproape 40 de senatori, majoritatea membri PSD şi UNPR, au iniţiat un proiect de lege de modificare a Statutului funcţionarilor publici, astfel încât parlamentarii să devină automat funcţionari publici şi chiar înalţi funcţionari publici, fără concurs, după ce li se încheie mandatul. Singurele condiţii sunt ca parlamentarii să fi avut măcar un mandat complet şi să fie absolvenţi de studii superioare.

Social-democraţii care au semnat iniţiativa vor susţine în continuare proiectul, însă o discuţie concretă la nivel de partid nu a existat pe acest subiect. „Nu s-a discutat în cadrul PSD această iniţiativă. E semnată individual. Va intra în dezbatere argumentată şi contraargumentată“, a spus senatorul PSD, Liviu Pop, care nu exclude susţinerea legii de către partidul său.

Ziarul Evenimentul Zilei face dezvăluiri despre situația de la Autoritatea pentru Cetățenie. Vicepreședintele ANC spune că argumentele prezentate de raportul Corpului de Control al ministrului Justiției nu se susțin. la conducerea instituției a fost numită Mălina Iulia Ciobanu, iar cinci dintre șefi șiau dat demisiile, în semn de protest. Unul dintre cei vizați a fost chiar vicepreședintele autorității, Andrei Tinu, căruia i s-au adus acuzații grave și i s-a imputat că, în perioada în care a condus instituția, în calitate de președinte interimar, activitatea ANC ar fi cunoscut „o degradare a performanței instituționale”.

Ziarul Libertatea  scrie despre protestul de duminică al membrilor Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. Protestul a avut loc în fața sediului Guvernului, cu participarea câtorva sute de persoane.

Ziarul Capital prezintă un interviu cu Directorul general al Automobile Dacia, Nicolas Maure. Acesta promite că Renault nu va pleca din România, dar avertizează că măsurile de încurajare a industriei auto, aplicate de guvernul de la București, sunt insuficiente.

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă