6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. În dosarul Colectiv nu se caută vinovați

REVISTA PRESEI. În dosarul Colectiv nu se caută vinovați

Presa de joi comentează principalele evenimente din România, cele mai sensibile cele cu implicații penale.

 La Realitatea TV, Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a declarat că în dosarul Colectiv nu se caută neapărat vinovați.

“Decizia la fața locului de către un comandament de intervenție poate fi mereu interpretabilă bună sau mai puțin bună”, iar dacă s-ar căuta mereu vinovații, “înseamnă că în viitor nimeni nu va mai lua decizii”, avertizează Raed Arafat.

Procurorul șef al DNA, Laura Kovesi, explică, la Digi 24, care poate fi substratul controversei legate de interceptarea suspecților. “DNA are serviciu tehnic. DIICOT nu are”, spune Kovesi. Potrivit acesteia, deși procurorii au respectat legea, decizia CCR “poate avea efecte asupra cauzelor în curs de judecată. Se poate interpreta”.

Gazeta Sporturilor prezintă declarațiile unei doctorițe din România, Graziela Vâjială, care este șefa Laboratorului doping din București. Medicul distruge apărarea Mariei Șarapova în scandalul în care e acuzată că a luat medicamente interzise: “Şarapova trebuia să ştie, nu este o sportivă oarecare!”, spune doctorița româncă.

Ziarul Capital trece în revistă câteva modificări care pot fi aduse asigurărilor RCA. Șoferii cu amenzi, în special pentru viteză sau pentru nerespectarea culorii semaforului, ar putea plăti un tarif mai mare atunci când încheie o poliță de asigurare auto, potrivit modificărilor aduse la Legea RCA, modificări deja trimise în Parlament.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă