REVISTA PRESEI. De azi e valabilă legea antifumat. Nimeni nu știe cum se aplică

de Mihai Diac , 16 martie 2016 - stire actualizata la ora 08:27, 16 martie 2016
Nimeni nu știe cum se aplică legea antifumat

Ziarele de miercuri avertizează că intră în vigoare legea antifumat, dar nici  autoritățile, nici localurile nu știu cum s-o aplice.

Ziarul Adevărul anunță că legea care interzice fumatul în spaţiile publice închise intră în vigoare miercuri. Dar nimeni nu ştie cum se va proceda, pentru că autorităţile nu au elaborat încă normele de aplicare. Asta îi pune în mare încurcătură atât pe poliţişti, responsabili de controale şi amenzi, cât şi pe patronii de localuri, care nu ştiu exact cum să amenajeze spaţiile pentru fumători.

“Șefii de instituţii şi de restaurante vor aplica legea după ureche. Cert este că de astăzi nu se va mai fuma în restaurante şi cluburi, în şcoli şi spitale, nici măcar în spaţiile libere din apropierea locurilor de joacă pentru copii sau şcoli”, scrie Adevărul.

În schimb, autoritățile știu exact ceea ce nu vor face. Ziarul Capital prezintă o declarație a lui Emanoil Dascălu, secretar de stat în ministerul Fondurilor Europene, care a anunțat că magistrala 5 de metrou, Râul Doamnei - Pantelimon, va fi cu mult mai scurtă.

Viitoarea linie, pornită din Drumul Taberei, se va opri la Piața Iancului și nu va mai ajunge până la Pantelimon. Între Iancului și Pantelimon, bucureștenii vor merge, ca și acum, cu tramvaiul.

Evenimentul Zilei scrie din nou despre situația Arenei Naționale, care, oficial, poate fi redeschisă. Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, avertizează că stadionul este un pericol pentru spectatori: „Dacă ia foc parcarea subterană de la Arena Naţională, mori cu zile!”.

Și pentru că se apropie Sfintele Paști, iar unii români vor să respecte ritualurile, Realitatea TV ne spune ce se mănâncă la mânăstiri, în Postul Paștelui.

"Se respectă toate dezlegările, așa că în zilele de pește se mănâncă numai pește. Uleiul se consumă cu multă chibzuință în post, fiind zile în care mâncarea se face fără ulei. În Postul Paștelui, temelia alimentației o reprezintă cartofii, fasolea, ciupercile, nuca, măslinele, legumele care au putut fi păstrate peste iarnă (morcovii, ceapa, țelina, varza, inclusiv cea murată). La toate acestea se adaugă făina de porumb și cea de grâu", spun jurnaliștii.

Comentarii

 • Negru Vasilica

  26 martie 2016 22:31

  Castiguri rapide la domiciliu! Numai pentru cei care au nevoie urgent de bani, acum castigati simplu, printr-un program deja verificat si care functioneaza excelent! Trebuie doar sa aveti calculator si conexiune la internet. Nu e necesara niciun fel de experienta! Va asiguram noi toata instruirea de specialitate, gratuit! Cereti acum mai multe informatii la adresa de emailvasilica.negruyahoo.com

  raspunde comentariului
 • Stoian Gheorghe

  16 martie 2016 10:22

  Lege antifumat cam "aiurea" ar trebui SA NU SE FUMEZE In scoli, spitale, inspatii inchise-la locul de munca, unde nu sunt fumatori ! In carciumi, treaba fiecarui patron sau clientela fumatori, sau invers.Clientii pot opta, unde se duc ! Scurt ! Lege "imbarligata",, numai "intructiunile" mai lipsesc !

  raspunde comentariului
 • Dadi

  16 martie 2016 10:21

  OPORTUNITATE pentru TIMPUL LIBER ! Trebuie sa ai o ora , doua libere pe zi, calculator sau laptop, conexiune la internet, multa INCREDERE , CURIOZITATE si multa SERIOZITATE. Noi iti oferim restul, adica programul pe care sa-l folosesti cand vrei, in timpul tau liber si sa castigi bani . SUCCESUL este o stare de spirit pe care o inteleg doar cei bine INFORMATI . Acum PROIECTUL s-a extins si international . Vrei mai multe detalii? Solicita-le la adresa de email cosdadiyahoo.com

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design