11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. VIDEO: Cine este femeia care aduce ştirile în Coreea de...

REVISTA BLOGURILOR. VIDEO: Cine este femeia care aduce ştirile în Coreea de Nord

Pe bloguri citim, marţi, despre prezentatoarea oficială a ştirilor din Coreea de Nord, dar şi despre motivele pentru care nu există apă potabilă şi canalizare, în multe sate.

Adelin Petrişor scrie, pe blogul său, despre Ri Chun-hee, prezentatoarea ştirilor în Coreea de Nord.

“Ri Chun-hee este “cea mai prezentatoare” din Coreea de Nord. Este pe sticlă de prin 1971 și de atunci a dat cam toate veștile importante. Am văzut-o de câteva ori la televizor în perioada petrecută la Phenian. Citește într-un mare fel! Dacă ești cardiac, mai bine nu te uiți. Cam cum s-ar comporta revoluționarii cu această “Katie Couric a lui Kim” în cazul unei ipotetice revoluții? Cred că un “Mihai Tatulici de la Phenian” ar fi muult mai dur”, scrie Petrişor.

De pe blogul Zoso.ro aflăm motivele pentru care primarii nu au ca priorităţi să bage apă potabilă la sat și să facă canalizare.

“Sunt câteva componente care opresc întinderea utilităților în satele românești, în special în zonele sărace:casele în sine. în cele mai multe case nu există loc pentru o baie. o chiuvetă poate fi înghsuită undeva, dar o baie are nevoie de cel puțin un spațiu de 2×2. și acest spațiu lipsește; casele de paiantă. hai să zicem că alipim casei baia. Dacă știți cum sunt construite mizeriile astea de case, știți că nu se poate dărâma o bucată de perete prea ușor, pentru a face o ușă spre baie. cea mai bună soluție rămâne, în situațiile astea, intrarea separată. și atunci țăranul se scarpină în cap și zice “păi asta fac și acum, ies din casă și mă duc la căcăstoare, de ce să și plătesc pentru asta”? Banii. la părinții mei în sat au fost inițiat peste 30 de semnături (din 200 case) pentru racordarea la canalizare. după ce s-a pus în funcțiune, doar primarul și încă doi s-au racordat. restul s-au dezumflat când au aflat că trebuie să plătească 20-30 lei pe lună. Secol21. știu că pare incredibil, dar la țară se construiesc în continuare case/vile fără baie la interior. știu, nici eu nu am crezut până nu am văzut. și motivul nu e “cine a mai pomenit căcăstoare în casă”, cum ați fi tentați să credeți, și nici “e prea scumpă vidanja 100 lei la 3 luni”, ci “așa se face”. 4 dormitoare, casă cu etaj, televizor HD, budă în curte și spălat la copaie. Așadar, când auziți gravități de genul “mor satele” sau “îmbătrânește populația”, gândiți-vă și că satul moare pentru că tinerii citesc și aud despre minuni gen apă caldă sau muncă mecanizată și preferă să fie săraci la oraș, unde au apă și căldură, decât la țară. Iar situația cu gazele e cam la fel. Mă gândesc cu groază câte explozii s-ar petrece de la instalații improvizate de țăranii isteți”, scrie bloggerul.

Victor Kapra scrie despre motivele pentru care oamenii de afaceri români nu îşi fac blog.

“Nu e un secret că 95% dintre manageri și oameni de afaceri se dau în vânt să apară în presă, fie în ziare, în reviste sau la televiziune.
De multe ori chiar plătesc, prin intermediul serviciilor de PR, aceste apariții. Dacă tânjesc după publicitate în media, atunci de ce nu-și construiesc un spațiu propriu, perfect controlabil, sub forma unui blog,  în care să-și expună ideile, realizările și influența? E posibil să nu o facă dintr-o anumită teamă: dacă scriu ceva nepotrivit și se supără cei de deasupra mea? Dacă scriu prostii? Dacă voi fi atacat de hateri? Dacă scap vreo greșeală de ortografie? Soluția: dacă tot plătește servicii de PR, un manager le poate cere ajutorul pentru a evita riscurile. Nu orice PR e potrivit să dea sugestii în materie de blogging (mai ales dacă este fanul limbajului de lemn), dar e totuși ușor să găsești unul care să se uite peste texte înainte de a fi publicate și să vină cu un minimum de consultanță”, scrie bloggerul.

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă