19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Test de foc pentru acoperișul Stadionului Național

REVISTA BLOGURILOR. Test de foc pentru acoperișul Stadionului Național

Jurnalistul sportiv Cătălin Tolontan scrie, pe blog, despre noul acoperiș al Stadionului Național din București. Acoperișul e făcut dintr-un material neomologat în România, dar care a fost testat în Italia. Acolo, materialul a fost evaluat mult mai bine decât la testele din România.

Moise Guran analizează, pe blog, tot o afacere cu mare greutate financiară, dar cu implicații penale. Afaceristul Gruia Stoica a primit o sentinţa definitivă cu suspendare într-un dosar acuzat că a trucat o licitație de 100 de milioane de euro.

Jucătorii Înaltei Curți au arătat multă clemență, iar Gruia Stoica va presta 90 de zile de muncă în folosul comunității la Direcția Educațională din Voluntari. Interesant este că din completul ce l-a scăpat pe Gruia unul dintre judecători s-a opus pedepsei cu suspendare iar ceilalți sunt aceiași care l-au făcut scăpat în primă instanță și pe Gigi Becali, explică Moise Guran.

Cristian China Birta prezintă, în schimb, pe blog, o altă cale de a-ți trăi viața – calea definită de Chinezu drept “a fi țăran” și învățată de la bunicii lui.

“Abia după mulți, mulți ani am înțeles ce lecție de aur mi-a dat bunica mea. Pentru că, dacă nu aș fi trecut prin toate chinurile vieții de țăran, nu aș fi reușit niciodată să înțeleg cu adevărat unul din principiile de bază pe care mă bizui astăzi în tot ce fac: trăiește-ți viața în așa fel încât să îi ajuți pe cei din jurul tău să fie mai buni decât tine. Pentru că, astfel, și tu vei deveni mai bun”, ne îndeamnă Chinezu.

Cristian China Birta lansează, în acest context, o campanie publică, sub un titlu sugestiv: “Sunt un țăran”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă