REVISTA BLOGURILOR. Șoferii români care depășesc viteza în Occident primesc amenda acasă, în România

de Mihai Diac , 02 martie 2016 - stire actualizata la ora 08:26, 02 martie 2016
Amendă rutieră din Franța (Foto: Cristian China Birta)

Cristian China Birta îi avertizează pe șoferii români că vor plăti amenzi rutiere, chiar pentru contravenții comise în alte țări. De exemplu, polițiștii din Franța trimit șoferilor români formularele de contravenție chiar în România. Mai mult, textul este deja tradus în limba română.

“În caz că nu v-ați prins că a fi membru în Uniunea Europeană vine la pachet și cu imposibilitatea de a mai fenta legislația din țările comunitare, uite un exemplu că așa este. Toate documentele sunt traduse în limba română, ți se spune ce ai făcut, unde și când și cu ce mașină erai, ți se oferă un formular pentru contestație, îți arată toate modalitățile prin care poți să plătești amenda și mai primești și un pliculeț în care să trimiți contestația”, explică bloggerul.

Jurnalistul economic Moise Guran vorbește, pe blog, despre bacteria E-coli. Moise Guran consideră că în România se manifestă o "isterie alimentară", întrucât această bacterie creează probleme de zeci de ani, și nu doar în România.

"Bacteria e-coli nu a făcut ravagii prima dată în România, ci în lumea capitalistă, odată cu industrializarea agriculturii", explică Moise Guran.

Gazetarul sportiv Cătălin Tolontan scrie, pe blog, despre investigațiile jurnalistice, care au rezultate notabile nu doar în Occident, ci și în România. Tolontan oferă drept exemplu înțelegerile ilegale din fotbalul intern. La un moment dat, până și Gică Hagi, care nu iubește presa, a avut o izbucnire onestă în apărarea ei: „Dacă ziariștii nu scriau, blaturile nu se opreau niciodată!”, relatează bloggerul.

 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design