REVISTA BLOGURILOR. Moise Guran: Nici comercianții, nici cumpărătorii nu se așteptau la ieftiniri, după scăderea TVA

de Roxana Petre , 16 februarie 2016 - stire actualizata la ora 08:54, 16 februarie 2016
REVISTA BLOGURILOR. Moise Guran: Nici comercianții, nici cumpărătorii nu se așteptau la ieftiniri, după scăderea TVA

Pe bloguri citim, marţi, despre scăderea cotei TVA, care nu a adus modificări de preţuri, cât şi despre propunerile BNR cu privire la Legea dării în plată.

Moise Guran scrie, pe blogul său, despre scăderea TVA la care nu a adus, însă, şi scăderea preţurilor.

"Nu mă surprinde acest lucru, pentru că, așa cum v-am spus și în vară, prețul nu îl face o taxă, fie ea și TVA-ul, îl face cererea și oferta. Faptul că nimeni nu se miră că scăderea cotei generale de TVA n-a produs modificări de prețuri ne arată doar că nici comercianții, nici cumpărătorii nu se așteptau la ieftiniri. Și acestea nici nu s-au produs, cu excepția prețurilor reglementate, adică a celor ale carburanților, gazelor și energiei. Dintre alimente, doar cartofii s-au scumpit în ianuarie, cu 3% (deci cam 6 bani, pfff!) ceea ce a și anulat pe general ieftinirea carburanților și a energiei, dar oricum, aceste medii nu prea contează, căci cei cu mașini nu știu întotdeuana prețul cartofului, la fel de bine cum îl știu cei care nu sunt interesați de prețul benzinei. Să știți că nu critic faptul că n-au scăzut prețurile mărfurilor nealimentare, categoric pentru comercianți, și nu numai, scăderea cotei generale de TVA este o gură de aer, iar pentru Fisc este oportunitatea perfectă să intensifice lupta împotriva evaziunii fiscale. Și cam atât", scrie Guran.

Zoso.ro scrie despre documentul trimis de Banca Naţională a României (BNR), care a trimis Parlamentului un document de 25 de pagini, care vizează modificarea unor prevederi ale Legii dării în plată.

"Faza cu limita la 150.000€ mi se pare rezonabilă. Ce mă amuză este că sunt atât de disperate să pice pe spinarea cetățenilor români deciziile lor proaste încât sunt în stare de orice. Că de asta se agită atâta, că știu că au dat credite aiurea și acum le e frică să nu li se spargă în cap deciziile proaste. Iar faza cu avansul considerabil trebuia să se întâmple în 2006 sau 2009, măsură pe care BNR a ignorat-o complet și care ar fi redus considerabil numărul creditelor date aiurea și a rezidențialelor construite la porumb. Pentru că, atunci când ai muncit ca să strângi niște bani, nu îi arunci imediat pe o casă construită în fundul lumii, pentru că te presează banca să semnezi", scrie bloggerul.

Cristian China Birta scrie despre două victorii în handbal, care au trecut, luni, neobservate pentru publicul din România.

"Concret, handbaliștii de la Dinamo au întors tare de tot meciul din Liga Campionilor, de la Granollers. După 20-13 pentru spanioli la pauză, alb-roșii s-au impus cu 29-28, ultimele trei goluri fiind înscrise de un francez de culoare, Ibrahim Diaw. Nici nu apucase bine lumea să afle despre această ispravă, căci în aceeași după-amiază, povestea s-a repetat, la fete însă. HCM Baia Mare a bătut în aceeași manieră, în deplasare, în Liga Campionilor, pe terenul franțuzoaicelor de la Fleury. A fost 18-17, cu gol decisiv în ultima secundă, marcat de frnațuzoaica de culoare, Allison Pineau. Cea cu scandalul scandărilor rasiste. Nu știu ca o țară să mai fi fost într-o asemenea situație, în aceeași zi. Ați observat și cum am scris mai sus. Nu am zis că nu se stinseseră încă ecourile marii victorii dinamoviste, așa cum mi-ar fi plăcut. Am scris că abia aflase lumea, adică o insignifiantă parte a consumatorilor de informație sportivă".

 

 

Comentarii

  • albert

    16 februarie 2016 9:32

    NORMAL,PRETUL IL FACE CEREREA SI OFERTA,DAR LA UN POPOR DE MENTALITATE COMUNISTA INGUSTA CARE NU STIU ALTCEVA DECIT STATUL SA LE DEA ,CHIAR SI 10 LEI NUMAI SA LE DEA,OBISNUITI SA GINDEASCA NUMAI STATUL PENTRU EI,NU AI CE FACE . TREBUIE SA TREACA CITEVA GENERATII CA ACEASTA MENTALITATE CIT DE CIT SA DISPARA.DAR DACA MAI AVEM VREO 26 ANI DE GUVERNE SECURISTE ,DE CORUTI SI HOTI CARE PUN VOALUL PESTE OCHII ROMANILOR,VOR TREBUI SA TREACA NU 26 ANI SI 126 ANI SI NICI ATUNCI,NU MAI SPER LA CEVA BUN LA ROMANII ,NE-AM DOVEDIT UN POPOR INAPOIAT SI ASTA DIN CAUZA INDOBITOCIRI LUI SI DUPA 1989DE CLASA POLITICA A KGB ILIESCU

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design