REVISTA BLOGURILOR. Guran, despre faptele deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun: Este respingător de inuman să furi de la săraci

de Roxana Petre , 11 februarie 2016 - stire actualizata la ora 09:01, 11 februarie 2016
REVISTA BLOGURILOR. Guran, despre faptele deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun: Este respingător de inuman să furi de la săraci

Pe bloguri citim, joi, despre deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun, acuzaţi de  fraudă cu banii rromilor defavorizați, dar şi despre promisiunile electorale ale unuia dintre candidaţii la Primăria Capitalei.

Moise Guran scrie, pe blogul său, despre deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun, acuzaţi de fraudă.

"Faptele deputaţilor romi Nicolae Păun şi Mădălin Voicu, aşa cum sunt ele descrise de procurorii DNA, se încadrează, pe normele Academiei, în termenul de ţigănie, o faptă respingătoare, în cazul celor doi, respingătoare prin lipsa de umanitate arătată unei populaţii sărace pe care aceştia o reprezintă. În esenţă, cei doi au luat cam 5 milioane de euro de la Comisia Europeană şi încă un milion de la Statul român pentru a implementa două programe în rândul romilor. De banii ăștia peste 6000 de romi ar fi trebuit fie să aibă de lucru, fie să primească o instrucţie care să-i ajute să-şi găsească de lucru, fie să devină ei înşişi patroni, altfel decât adunând fier vechi sau furând instalaţii de comunicaţii. Procurorii spun, şi spun cifrele la virgulă, că Nicolae Păun a creat de fapt o mafie plătită cu salarii din bani europeni ce, în esenţă, a făcut liste fictive cu oameni săraci, care nici nu aveau habar de faptul că Europa îi ajută să iasă din sărăcie, după care, împreună cu Mădălin Voicu, au sifonat banii şi i-au umflat pur şi simplu. Atenţie! Această schemă nu e o găinărie! E destul de elaborată! Și nici haiducie nu e, că haiducie e să furi de la bogaţi. Faptele domnilor Păun şi Voicu reprezintă o ţigănie, pentru că este respingător de inuman să furi de la săraci. Și romii chiar sunt săraci. Și discriminați. Și condamnați de rasismul nostru să devină infractori. Pentru că 80% dintre cei aproape două milioane de romi care trăiesc în România, trăiesc sub limita decentă a subzistenţei, ceea ce îi poate împinge la fapte infracţionale. De aia e țigănie să furi de la acești oameni! Un sfert dintre ei trăiesc doar din ajutorul social", scrie Guran.

Pe blogul Zoso.ro citim despre planurile reprezentantului PNL, Cristian Buşoi, pentru Primăria Capitalei.

"Ce nu se vede în planul lui: nimic despre spații verzi. câte sute de copaci vor fi plantați, ce telefon de urgență pentru poliția copacilor va fi inventat pentru copacii care stau să cadă; nimic despre renovarea fațadelor. ăsta e un subiect care prinde la hipsteri și nu prinde la săraci, de ce să îl atace când știe că poate pierde voturi? Nimic despre spitalul uriaș pe care intenționa să îl construiască și cu ce fonduri; nimic despre asfaltarea străzilor din oraș; nimic despre situația taxiurilor; nimic despre faptul că Gara de Nord miroase în continuare; nimic despre situația Netcity, măcar în zona centrală și în jurul obiectivelor turistice, să poată fi pozate de turiști fără cabluri în jur; …și dacă mai stau jumătate de oră îmi mai vin idei. Bușoi nu le are, el vine din sistemul sanitar și singura metodă de a sifona bani pe care a putut-o gândi e construirea unui spital imens", scrie bloggerul.

Cristian China Birta scrie despre echipa naţională de rugby a României, care va juca, în weekend, la Madrid.

"În weekend o să fiu cu echipa națională de rugby a României în Madrid, unde suntem pregătiți (dap, și noi, suporterii care o să fim acolo :D) să oferim ibericilor o înfrângere frumoasă, în etapa Rugby Europe Championship. Cam cum facem de fiecare dată când jucăm cu ei, desigur, așa că de ce să nu persistăm în această chestiune, nu-i așa? Și, dacă tot fac această deplasare, vreau să fac și un material cu echipa, pe genul Inside the Team. Adică să scriu niște chestiuni mai din bucătăria internă a echipei, de la antrenament, din vestiar, de astea, pe care nu prea le vedeți în mod normal. Pentru că rugbyul se joacă la greu nu doar în meciul oficial, firește. Și pentru că spiritul pe care îl vedem pe teren are de multe ori sursa în ceea ce se întâmplă în afara terenului", scrie el.

 

 

Comentarii

 • Grigore

  11 februarie 2016 10:08

  D-l Guran a punctat bine ! Nu ne asteptam , mai ales la Madalin Voicu . Sa furi de la gura unor amarasteni , sa furi din pomana oferita pentru salvarea lor , reprezinta un gest criminal , abominabil , anticrestin ! Lacomia de fapt este o boala de care noi oamenii am suferit dintotdeauna si putini dintre noi sant imuni la ,,virusul'' lacomiei !

  raspunde comentariului
 • Stoian Gheorghe

  11 februarie 2016 9:14

  Dle Guran.Lacomia nu cunoaste limite ! Vezi "cazul" S.Oprescu !

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design