7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Copiii pompierilor nu mănâncă laudele lui Arafat

REVISTA BLOGURILOR. Copiii pompierilor nu mănâncă laudele lui Arafat

Cetin Ametcea publică, pe blog, “Scrisoarea unui tânăr fost pompier către Raed Arafat”, în care semnatarul se arată dezamăgit de ultimele declarații ale secretarului de stat: “Copiii pompierilor nu mănâncă laudele lui Arafat”.

“Decât să îi laude, poate domnul Arafat ar lupta ca pompierii să aibă dreptul la asigurare de viață plătită de stat, pentru că, în caz de deces, familia acelui om să nu rămână în pensia de 300 de lei oferită de statul român drept răsplată pentru ca un om și-a dat viața. Decât să îi laude aiurea, poate domnul Arafat s-ar ocupa ca șoferii de pe mașinile de intervenție să beneficieze de full casco, nu de RCA și să răspundă cu banii lor în caz de accident din vina lor, cum ar fi pătrunderea pe o stradă blocată de un bmw de șmecher”.

Jurnalistul de televiziune Adelin Petrișor scrie pe blog  “Despre orgoliile din TVR, ușor amuzat”, precizând că “Orgoliile și ratingul (mic) sunt invers proporționale”.

“Șeful meu era nemulțumit că nu fusese consultat atunci când producătorul acelui segment ne alesese pe Mihai Constantin și pe mine pentru interviuri. Șeful meu a cerut să vorbească cu șeful producătorului. După câteva zile, fata m-a sunat și mi-a spus că nu mai poate difuza materialele filmate cu Mihai și cu mine. Șeful meu i-a convins pe șefii ei că amândoi am apărut prea mult și trebuie să mai fie promovați și alții”.

Vali Petcu, mai cunoscut pe Internet sub numele de Zoso, scrie pe blog despre “Cum să ținem viu interesul pentru nimic”. El se referă concret la producătorii de aparate foto, despre care susține că nu mai au piață.

“Adevărul e ăsta: camerele foto devin tot mai rare și se vând tot mai puțin. Asta în ciuda calității infecte pe care o au camerele foto de pe telefoane. Dar oamenii insistă. Blogurile de foto la fel”.

În schimb, Radu Neagu gândește pozitiv și mărturisește, pe blog, “Ce am văzut și mi-a plăcut la IFA 2016. De exemplu au fost prezentate laptopuri subțiri și ușoare ca o tabletă sau, dimpotrivă, “tablete la care adaugi o tastatură”.

“De reținut: Laptop-urile vor avea maximum un kilogram, autonomie de 8-10 ore și din păcate, nu vei mai putea face upgrade. Totul va fi lipit pe placa de bază. Poate chiar și bateria”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă