14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Cetățenii deranjați de muzica tare se vor simți răzbunați

REVISTA BLOGURILOR. Cetățenii deranjați de muzica tare se vor simți răzbunați

Bloggerii scriu, joi, despre scandalul dezinfectanţilor, dar şi despre un incident petrecut într-un tramvai bucureştean.

Sub titlul “Câți? Nu vom ști niciodată exact!”, Moise Guran scrie “Povestea asta cu spitalele care au umflat cu bani publici o firmă ce falsifica dezinfectanţii nu este nici despre spitale şi nici despre bani. În acest caz bănuim cu toţii o crimă, una despre care nu vom şti niciodată exact câte victime a avut, dar una care în niciun caz nu s-a întâmplat din neglijenţă. Codul Penal defineşte acest tip de vinovăţie, numită intenţie indirectă, ca fiind cea în care făptuitorul îşi dă seama de caracterul antisocial al faptei sale, prevede consecinţele acesteia şi, cu toate că nu le urmăreşte, acceptă posibilitatea producerii lor. Iar toată tărășenia pare a fi opera unei mafii, organizate, una pusă pe sifonat bani, indiferent de consecințe”.

Jurnalistul crede că “ministrul Sănătăţii nu poate şi nu va putea să gestioneze în mod credibil scandalul dezinfectanţilor din spitale, atâta timp cât Institutul Oncologic de la Cluj, condus chiar de domnul Achimaş Cadariu, actualul ministru, a avut achiziţii de dezinfectanţi de la aceeaşi sursă. Apoi, spuneţi şi dumneavoastră hal de comunicare, întâi vine premierul Cioloş şi spune că nu ştia că în România nu avem laboratoare proprii care să verifice calitatea dezinfectanţilor, iar apoi vine ministrul Achimaş Cadariu şi spune că s-au luat 3526 de probe din spitale, le-a testat DSP-ul în laboratoarele proprii şi doar 150 au ieşit neconforme. Păi ori n-avem laboratoare, ori le-a testat abia cum Direcţia de Sănătate Publică? Iar apoi, 150 de cazuri neconforme pot însemna 150 de viruşi letali, transmişi prin bisturiul unui chirurg, care n-a fost dezinfectat în mod conform, de la 150 de, să zicem bolnavi de SIDA, la 150 de bolnavi de apendicită, că şi cei care sunt seropozitivi pot face apendicită, şi ei se operează în spitale, şi aşa mai departe”.

Cătălin Tolontan scrie despre oamenii din spatele Hexi Pharma: „De afacerile pe bani europeni ale lui Condrea s-a ocupat Miron Panaitescu. La 42 de ani, pe care-i va împlini zilele acestea, Panaitescu nu a ajuns un personaj de roman de aventuri doar pentru că nu se scriu romane de 3.000 de pagini. Autorecomandat drept genial, cu trei facultăți, Panaitescu a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru că a delapidat 100 de miliarde de lei de pe bursă! Jumătate din bani n-au fost găsiți niciodată. Totul s-a întâmplat în două zile. Pe 29 și 30 iunie 1999, împreună cu doi complici, dintre care unul și-a creat o identitate falsă, Miron Panaitescu „a folosit sistemul informatic al tranzacțiilor de valori”, după cum a constatat instanța. Era un hacker meseriaș. Asta ca să știți dacă nu vă mai puteți accesa emailul după ce terminați de citit această poveste. Nimeni nu a aflat vreodată de unde a avut Panaitescu 200 de milioane de lei ca să cumpere acțiunile prin care a păstruns în sistem. Presa vremii a speculat numele lui Sorin Ovidiu Vântu. Cert este că, după fraudă, Panaitescu și complicii scot cei 2 milioane de dolari prin diverse societăți comerciale.Prada se transformă în cash și jumătate dispare pentru totdeauna. Sau nu. Miron Panaitescu este condamnat definitiv în 2003 la 11 ani de închisoare și e eliberat condiționat pe 24 aprilie 2007.Face plângere la CEDO și pierde”.

Zoso titrează “Cetățenii deranjați de muzica tare se vor simți răzbunați” şi scrie despre un incident petrecut într-un tramvai bucureştean: “Doi țigani ascultau manele în tramvai. Și și-au luat-o, spre satisfacția tuturor celor care au fost deranjați de membri ai acestei etnii care făceau același lucru și ei nu au avut curajul să le zică ceva. Sigur, e un incident izolat, dar așa a început și revolta aia din anii 90 când le-au dat foc la case, tot de la o scânteie, pentru că etnia asta nu știe decât de frică. De bun simț sau de muncă nu”.

Adelin Petrişor scrie despre faptul că “generalul american Curtis Scaparrotti este noul comandant al trupelor NATO în Europa. El l-a înlocuit pe generalul Philip Breedlove și a devenit cel de-al 18-lea SACEUR. După ce a fost pe frontul din Afganistan, Scaparrotti a fost trimis la Seul unde a comandat trupe americane din Coreea de Sud. Curtis are acum o misiune grea. El trebuie să contribuie la regândirea dispozitivului de apărare aliat, în condițiile în care Rusia este din ce în ce mai agresivă. Acest proces a fost început de Breedlove, un general care a vorbit deschis despre pericolul reprezentat de Putin și care a presat pentru întărirea flancului estic al NATO”. 

Adrian Georgescu scrie despre „risipocrație”: Mă găsesc în fața unei baterii de chiuvetă care lăcrimează. Miracolul suprem capsulat. Am încercat totul. Nu poate fi desfăcută. Nu poate fi reparată. Poate fi înlocuită doar cu totul. Ce poți face? Chemi un instalator. Îți spune același lucru. Nu poate fi reparată. Doar înlocuită. Sau “Dă-i una în cap și mai ține un timp”. Să schimbi întregul pentru o părticică defectă și să dresezi omenirea denumind acest lucru „progres” e suprema păcăleală a vremurilor noastre. Am zvârlit oameni pe alte planete, unde nu există nici oxigen, nici apă, dar în fața unui motor capsulat de Dacie suntem la fel de uimiți ca sălbaticii din jungla amazoniană la vederea unui avion. Bănuiesc că, la ora la care citiți aceste rânduri, o garnitură, undeva, în casa dumneavoastră, picură. Sfatul meu e să n-o auziți. Veți ajunge să schimbați întreaga casă.”

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă