12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiRenault şi-a redus estimările referitoare la vânzările şi profitul anului 2019

Renault şi-a redus estimările referitoare la vânzările şi profitul anului 2019

Renault, care a renunţat în luna iulie la promisiunea de a creşte în acest an veniturile calculate înainte de efectele valutare, a anunţat că vânzările din 2019 vor scădea probabil cu 3% – 4%.

”Din cauza unui mediu economic mai puţin favorabil comparativ cu aşteptările noastre şi într-un context în care condiţiile impuse de autorităţile de reglementare măresc costurile, grupul Renault îşi revizuieşte previziunile”, a anunţat compania.

Marja operaţională a grupului este prognozată la nivelul de 5%, sub obiectivul iniţial de 6%, potrivit Renault, care a adăugat că îşi reanalizează obiectivele pe termen mediu din planul strategic aferent perioadei 2017 – 2022, fără să ofere alte detalii.

Renault a anunţat că fluxul de capital liber ar putea să fie negativ la sfârşitul anului, deşi ar putea fi pozitiv în a doua jumătate a acestui an. În primele şase luni, fluxul de capital liber a fost de -716 milioane de euro.

Producătorii auto traversează o perioadă de încetinire a activităţilor şi sunt nevoiţi să respecte condiţiile mai stricte impuse de autorităţile de reglementare referitoare la emisii şi să investească în tehnologii noi, costisitoare.

Pentru trimestrul al treilea, Renault a anunţat că vânzările au scăzut cu 1,6%, la 11,3 miliarde de euro (12,6 miliarde dolari). La curs valutar constant şi fără efectul achiziţiilor şi al vâzărilor, declinul a fost de 1,4%.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă