19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiRADET a intrat în faliment. Ce probleme pot avea locuitorii Capitalei

RADET a intrat în faliment. Ce probleme pot avea locuitorii Capitalei

Decizia Tribunalului București de intrare în faliment a RADET a fost anunțată chiar de Primăria Generală. Reprezentanţii Primăriei susțin însă că situația nu este critică pentru locuitorii Capitalei, întrucât activitatea RADET va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetica, recent înființată în subordinea Consiliului General.

„Având în vedere faptul că Tribunalul Bucureşti a decis astăzi intrarea în faliment a RADET, Primăria Munici-piului Bucureşti îi asigură pe bucureşteni că nu vor avea de suferit de pe urma acestei decizii, pentru că întreaga activitate a RADET va fi preluată, în cel mai scurt timp, de Compania Municipală Termoenergetică“, susține un comunicat transmis, miercuri, de Primăria Capitalei.

Potrivit primarului general Gabriela Firea, intrarea RADET în faliment nu va afecta procesul de furnizare a agentului termic.

„Decizia de astăzi a instan-ţei nu are consecinţe asupra continuităţii furnizării agentului termic către populaţie pentru că am luat din timp măsurile necesare astfel încât bucureştenii să nu fie afectaţi. Concret, am propus, iar Consiliul General a aprobat recent, înfiinţarea Companiei Municipale Termoenergetică Bucureşti, care are ca obiect exclusiv de activitate producerea, distribuţia, transportul şi furnizarea energiei termice. Mai mult decât atât, doresc să îi anunţ pe salariaţii RADET că nu vor resimţi nici ei această schimbare, nu se vor face disponibilizări, ci întregul personal angajat va fi preluat de noul operator“, a anunțat primarul Gabriela Firea.

Este de amintit faptul că, în ultimele săptămâni, la intrarea multor blocuri din București apăruseră afișe în care se susținea că RADET nu se desființează, ci se reorganizează, astfel încât locuitorii Capitalei trebuie să stea liniștiți.

 

Cine e vinovat și cine va fi tras la răspundere

„Falimentul RADET este indisolubil legat de schimbările multiple de strategie din partea PMB, nefinalizate în niciuna dintre formele propuse, dar și de refuzul constant de a-și asuma răspunderea pentru situația gravă în care se afla o companie pe care o coordonează“, consideră societatea de reorganizare – lichidare Sierra Quadrant.

„Subliniem faptul că recunoașterea de către PMB a creanței RADET de 1,1 miliarde de lei și menționarea bugetului PMB în planul de reorganizare drept sursă de finanțare a acestei creanțe ar fi condus, astăzi, la evitarea pronunțării falimentului“, subliniază un comunicat transmis de Sierra -Quadrant.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă