USR: Dragnea și Grindeanu se luptă pentru cei 30 de miliarde de lei din bugetul Programului Național de Dezvoltare Locală

de Mihai Diac , 19 iunie 2017 - stire actualizata la ora 17:58, 19 iunie 2017
Foto: Arhivă

Una dintre mizele actualului război din interiorul PSD este obținerea dreptului de alocare asupra celor 30 de miliarde de lei din bugetul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), informează un comunicat transmis luni de USR.

Dragnea și Grindeanu sunt cei doi protagoniști ai conflictului în care se dispută "pixul" PNDL, susține USR.

"Confirmarea acestei mize politice a venit de la premierul Sorin Grindeanu care a demis, duminică, toți secretarii de stat și pe secretarul general din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, astfel încât ministrul demisionar Sevil Shhaideh, apropiată a lui Liviu Dragnea, să nu mai aibă acces la pixul PNDL", susține USR.

Liderii PSD au la dispoziție nu mai puțin de 30 de miliarde de lei, în perioada 2017-2020, pentru a controla primarii din țară. Parlamentarii USR au depus amendamente la legea bugetului, pentru a încerca să limiteze risipirea fondurilor publice prin PNDL, dar nu au trecut de majoritatea parlamentară, controlată de PSD.

În luna aprilie, Uniunea Salvați România a făcut public un raport ascuns al Curții de Conturi asupra performanței Programului Național de Dezvoltare Locală în perioada 2013-2014, când Liviu Dragnea conducea MDRAP, raport care demonstrează că PNDL nu a avut o strategie clară de investiții și nici obiective definite, ceea ce i-a permis lui Liviu Dragnea să finanțeze proiecte după bunul plac și în favoarea clientelei politice. Sevil Shhaideh, actualul ministru al MDRAP, a fost în perioada respectivă ordonator principal de credite și coordonatoral Direcției Generale de Dezvoltare Regională.

Practic, în perioada 2013-2014, MDRAP a ținut evidența investițiilor pe caiet și nu a efectuat verificări privind exactitatea și realitatea datelor transmise de către beneficiarii PNDL. Experții Curții de Conturi au descoperit documente neînregistrate, dosare incomplete și rapoarte cu date diferite privind aceleași proiecte.

Comentarii

 • @ Arnici Aurelian · Mikkeli Polytechnic

  22 iunie 2017 17:26

  Dumneata scrii prostii, nu ziaristul ! O fi Dragnea seful partidului, dar banii sunt din bugetul Romaniei, nu de pe mosia lui din Teleorman. Ca atare, banii trebuie bine chibzuiti si repartizati CORECT, nu dupa apartenenta la PSD. Trebuie ca repartizarea sa fie transparenta, sa stim cu totii cum se cheltuiesc banii! Mai degraba trebuie judecati Shhaideh si Dragnea, pentru modul cum au abuzat de banii tarii!

  raspunde comentariului
 • Anton

  19 iunie 2017 18:38

  Birocratia din Romania este ceva de speriat Tara sta pe loc din doua motive majore 1 prostia si lenea politicienilor combinate cu un dezinteres total 2 birocratia stupida din Romania

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design