13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUltima sută de metri pentru turul ciclist

Ultima sută de metri pentru turul ciclist

Prima ediţie a Turului Ciclist al Sibiului începe în 6 iulie iar timp de cinci zile, rutieri din ţară şi din străinătate vor parcurge mii de kilometri printre frumuseţile naturale ale acestui judeţ. Organizatorii Turului Ciclist al Sibiului au împărţit competiţia în cinci etape distincte.

Una de contratimp pe echipe, una dedicată sprinderilor, două etape de munte cu sosiri în căţărare dintre care una se va încheia la peste 2.000 de metri, la Bâlea Lac şi un contratimp individual de patru kilometri, în centrul istoric al Sibiului.

„Chiar dacă este la prima ediţie, cursa a fost înscrisă în calendarul internaţional ciclist. Am primit foarte multe solicitări pentru înscriere chiar am fost nevoiţi să refuzăm 17 rutieri pentru că lista de înscrieri era deja plină”, spune Nicolae Ivan, directorul sportiv al Turului Ciclist al Sibiului.

De ce a fost ales Sibiul?

Judeţul a fost ales, în primul rând, pentru terenul său variat şi pentru faptul că oraşul are credibilitate în Europa. În mod normal, o asemenea competiţie trebuie să demonstreze înainte de a fi înscrisă în calendarele internaţionale. „În primul rând, această competiţie este foarte importantă pentru promovarea ciclismului, ca sport. Însă ideea noastră a fost să obţinem şi promovare turistică pentru judeţul Sibiu.

Toate etapele trec prin puncte turistice importante, iar judeţul va avea multe de câştigat la acest capitol”, mai spune Ivan. Turul Ciclist al Sibiului vine cu încă o premieră. Sibiul va fi reprezentat pentru prima dată la o competiţie de şosea de o echipă, Geiger Pro Cycling Team, coordonată de campionul balcanic şi participant la olimpiada de la Atena, Tudi Oprea.

În 5 iulie, Piaţa Mare din Sibiu se va umple de biciclişti, pentru prezentarea oficială a tuturor echipelor participante. În total, la Tur s-au înscris 20 de echipe, din România, Ungaria, Germania, Grecia, Polonia, Belgia, Bulgaria, Luxemburg, Italia, Ucraina, Serbia şi Turcia. Echipa franceză, una dintre echipele experimentate, a anunţat pe ultima sută de metri că nu va participa la tur pentru că nu a primit aviz din partea federaţiei naţionale.

Turul Ciclist al Sibiului 2011 este organizat de Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu şi al Consiliului Judeţean Sibiu.

Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...
Ultima oră
Pe aceeași temă