Transplant de cord, la Constanta

de Norina Albu , 03 septembrie 2008
Doctorul Vasile Sarbu spune ca mai sunt multe de facut pana la primul transplant

» Seful Clinicii de Chirurgie a solicitat suma de 1.200.000 lei pentru transplanturi, dublu comparativ cu anul precedent.

» Spitalul Judetean are nevoie de un laborator foarte performant pentru astfel de interventii.

Seful clinicii de chirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, prof. dr. Vasile Sarbu, impreuna cu seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara, prof. dr. Mircea Patrut, fac demersuri pentru obtinerea aprobarii pentru transplantul de cord. "Acum se constituie dosarul pentru transplantul de inima. SCJU Constanta are in prezent aprobare sa efectueze transplanturi renale si de celule stem. In acest an nu vom putea face o interventie de acest gen, insa pentru anul viitor am solicitat de la Agentia Nationala de Transplant suma de 1.200.000 lei. In acest an am avut jumatate din suma, insa in 2009 daca ne pregatim de transplantul de inima vom avea nevoie de mai multi bani. O astfel de operatie costa aproape 40.000 de euro", a declarat prof. univ. dr. Vasile Sarbu.

Spitalul Judetean are nevoie de numeroase dotari pentru a putea asigura desfasurarea unui transplant de cord in bune conditii. In primul rand este nevoie de un laborator foarte performant unde sa fie efectuate analizele si sa fie verificata compatibilitatea dintre donator si bolnav. De asemenea, inima poate fi luata doar de la un donator aflat in moarte cerebrala, persoana ce trebuie tinuta sub stricta supraveghere. "La SCJU nu putem face nici macar virusii de Hepatita C. Trebuie sa trimitem probele pentru analize la un laborator particular. Vom primi vizita Comisiei Regionale care va stabili in ce masura putem efectua transplanturi de cord", a adaugat Sarbu.

» CERCETATI
Directorul Agentiei Nationale de Transplant, Dr. Victor Zota, si medicul primar in chirurgie plastica, dr. Eugen Turcu, vor veni la Constanta pentru a sta de vorba cu reanimatorii care se feresc de declararea mortii clinice la pacienti. Dr. Vasile Sarbu a sustinut ca la Constanta sunt numerosi posibili donatori, insa reanimatorii nu doresc sa fie cercetati de medicii legisti si prefera sa evite mentinerea pacientilor in moarte cerebrala.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design