12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialTerenul de la Covaci ramane in ceata

Terenul de la Covaci ramane in ceata

– Pe parcela de la marginea Timisoarei ar urma sa fie mutat stadionul echipei Poli Timisoara

Compania britanica IMG, una dintre cele mai mari agentii de marketing sportiv si divertisment din lume, a finalizat o prima forma a studiului de fezabilitate referitor la cele 60 de hectare pe care Consiliul Judetean Timis le are in administrare in localitatea Covaci, de langa Timisoara. Rezultatele acestui studiu trebuiau facute publice in aceste zile, insa momentul a fost amanat cu o luna, din cauza intarzierii semnarii contractului.
Studiul de fezabilitate comandat de Consiliul Judetean va stabili daca terenul de la Covaci, destinat initial construirii unei gropi ecologice pentru deseuri, ar putea deveni un stadion cu 30-35.000 de locuri, bazin de inot, hoteluri, patinoar, pavilion expozitional si sala de sport cu o capacitate de 10-12.000 de locuri. "Chiar astazi (ieri, n.r.) am primit prima schita a studiului. Compania britanica a finalizat si un sondaj de opinie cu privire la destinatia acestui teren, dar rezultatele vor fi cunoscute pana in data de 23 mai. Intarzierea s-a datorat faptului ca am semnat mai tarziu contractul cu ei. Fiind un contract international, am angajat o casa de avocatura care sa se ocupe de acest lucru.
In jurul datei de 23 iunie vom avea un raspuns final", a declarat, pentru "Romania libera", presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc. Studiul sociologic al britanicilor, care au mai lucrat la realizarea celebrului Wembley Stadium din Londra, dar si pentru o baza olimpica din China, cuprinde date despre dimensionarea capacitatii stadionului, dar si solutii pentru obtinerea de fonduri.
Terenul de la Covaci este motiv de disputa intre autoritatile locale. Primaria Timisoara a solicitat cele 60 de hectare de la Guvern pentru a le folosi la punerea in posesie a unor cetateni. Demersul municipalitatii are spijinul prefectului Ovidiu Draganescu, dar si a vicepresedintelui CJT, liberalul Liviu Borha. De cealalta parte, presedintele PD-L al CJ Timis sustine ca terenul este in administrarea institutiei pe care o conduce si poate gazdui un complex sportiv de mari dimensiuni, mai ales ca ar fi aproape de viitoarea autostrada catre Arad.

CRITICI
Cu ochii pe cele 60 de hectare, care valoreaza cel putin 18 milioane de euro, a stat si patronul clubului de fotbal Politehnica Timisoara, Marian Iancu. Anul trecut, acesta a dorit sa ridice la Covaci "Cartierul Viola", un complex rezidential si un stadion, gand la care a renuntat apoi. La inceputul anului insa, Iancu a declarat ca ideea de a muta actualul stadion la marginea orasului este "o aberatie".

Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă