14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialTemperaturi caniculare până miercuri

Temperaturi caniculare până miercuri

Săptămâna începe cu zile caniculare. Temperaturile maxime depăşesc uşor valoarea de 35 de grade în zonele de câmpie din sudul şi estul ţării, unde şi disconfortul termic este accentuat, potrivit realitatea.net.

Marţi vremea rămâne la fel de caldă, izolat caniculară la amiază în zonele de câmpie. Cerul va fi mai senin în estul şi sud-estul ţării, nu se aşteaptă precipitaţii şi nici vântul nu va avea intensificări.

Temperaturile maxime ale zilei vor fi de 28 – 29 de grade numai în estul Transilvaniei şi în Bucovina, în timp ce în restul ţării se vor depăşi 30 de grade în toate localităţile.

La Bucureşti marţi, urmează de asemenea o amiază caniculară, cu o maximă de aproximativ 35 de grade.

Miercuri vremea devine instabilă în jumătatea vestică a ţării. Norii aduc averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi căderi de grindină. În est şi sud-est însă, amiaza rămâne fierbinte, iar manifestările de instabilitate apar doar pe arii restrânse, către seară. Temperaturile mai scad în vestul, sud-vestul şi centrul ţării, în schimb în sud-est, mercurul se ridică în tremometre spre 36 de grade.

La Bucureşti şi miercuri după-amiază este încinsă, când termometrele înregistrează 35 de grade. Spre seară se adună norii şi în cursul nopţii se aşteaptă averse, tunete şi fulgere, chiar şi rafale de vânt.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă