10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialSteagul secuiesc, ÎNDEPĂRTAT de pe sediul Primăriei Covasna

Steagul secuiesc, ÎNDEPĂRTAT de pe sediul Primăriei Covasna

Steagul secuiesc a fost îndepărtat şi de pe sediul Primăriei din Covasna, în urma somaţiei Prefecturii, primarul Thiesz Janos spunând că drapelul a fost mutat în biroul său, potrivit Mediafax.

Primarul din oraşul Covasna, Thiesz Janos, a declarat, marţi, că s-a conformat somaţiei Prefecturii Covasna, astfel că steagul secuiesc a fost îndepărtat de pe sediul Primăriei.

Citeşte şi Udrea: Guvernul trebuie să reglementeze situaţiile când poate fi arborat drapelul secuiesc

“După ce am primit somaţia Prefecturii, steagul secuiesc a fost îndepărtat de pe clădirea Primăriei. În prezent steagul se află în biroul meu”, a spus Thiesz.

Prefectul de Covasna, Dumitru Marinescu, declara, în 4 martie, într-o conferinţă de presă, că, la cererea sa, Corpul de Control al Prefecturii a făcut o verificare în judeţ pentru a vedea unde se încalcă legea privind arborarea drapelelor pe instituţiile publice, constatându-se că steagul secuiesc este arborat pe sediul primăriilor Târgu Secuiesc, Baraolt, Cernat, Lemnia, Ojdula, Ghelinţa, Vârghiş, Arcuş şi Chichiş.

Citeşte şi Antal: Ne-am săturat să fim buni pentru România doar când vine vorba de plata impozitelor

El afirma că steagul secuiesc este arborat şi pe sediul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe şi pe cel al Consiliului Judeţean Covasna, dar în aceste cazuri există deja procese pe rol şi din acest motiv nu a mai trimis somaţie.

Marinescu preciza că pe sediile primăriilor pot fi arborate sau expuse doar însemnele sau simbolurile prevăzute de lege.

Citeşte şi Kelemen: Celor care nu înţeleg năzuinţele maghiarilor le spun răspicat, să priceapă: AUTONOMIA

Două din cele nouă primării somate de Prefectura Covasna au îndepărtat steagul secuiesc de pe sediul instituţiilor, prefectul Dumitru Marinescu afirmând, joi, că restul mai au termen o săptămână să se conformeze.

Cele mai citite
00:01:00

China emite cea mai severă avertizare pentru ploi torențiale după inundații devastatoare

Peste 100.000 de persoane au fost evacuate în sudul Chinei din cauza ploilor abundente și a inundațiilor mortale, guvernul emițând marți cea mai înaltă...
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...
Ultima oră
Pe aceeași temă