6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialScandal din cauza fondului piscicol din Alba

Scandal din cauza fondului piscicol din Alba

Fondul piscicol din judetul Alba este disputat de doua asociatii ai caror reprezentanti sustin ca au dreptul sa exploateze in interes sportiv resursele acvatice vii existente in apele de munte si colinare, respectiv in lacurile naturale si in cele de acumulare. In prezent exista doua contracte incheiate de Compania Nationala de Administrare a Fondului Piscicol (CNAFP) cu doua entitati juridice diferite. Unul este documentul vechi semnat cu Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) si un alt contract cu Asociatia Pescarilor Sportivi “Alba”.
Contractul cu cea de-a doua asociatie a fost parafat in 17 ianuarie 2006 si are ca obiect exploatarea tuturor bazinelor piscicole naturale de pe teritoriul judetului. Reprezentantii AJVPS sustin, insa, ca si asociatia lor detine un astfel de document care are acelasi obiect.
Potrivit presedintelui institutiei, Nicolae Onetiu, contractul incheiat cu CNAFP este in derulare pana la 31 decembrie 2007. “Avem dreptul de pescuit recreativ sportiv prin atribuirea acestuia de catre Companie, drept consfintit prin actul aditional nr. 1/03.03.2003 la contractul de folosinta piscicola nr. 57/25.03.1998 aflat in derulare pana la 31.12.2007. Documentul nostru are acoperire pentru apele colinare si de ses. De asemenea, AJVPS are contracte in derulare cu Regia Nationala a Padurilor pentru o parte din fondurile de pescuit din zona de munte”, a declarat Nicolae Onetiu. Potrivit acestuia, in conditiile incheierii unui nou contract, conducerea institutiei a decis sa solicite anularea acestuia in Justitie.
Valoarea cotizatiei anuale de pescuit pe care trebuie sa o plateasca un membru al AJVPS este de 700.000 lei vechi, in timp ce in cazul Asociatiei Pescarilor Sportivi “Alba”, suma respectiva se cifreaza la doar 200.000 lei vechi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă