12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialRocada sefilor la vamile din Timis

Rocada sefilor la vamile din Timis

Functia de director al Directiei Regionale Vamale Timisoara (DRV) a ramas vacanta dupa ce Adrian Jebeleanu a demisionat din acest post. El s-a aflat, ieri, la Bucuresti, solicitand Autoritatii Nationale Vamale (ANV) eliberarea sa din fruntea sistemului vamal banatean.
Contactat telefonic, Jebeleanu a declarat ca motivele care au stat la baza deciziei sunt de ordin personal, refuzand sa faca orice alt comentariu pe marginea acestui subiect. Surse din sistemul vamal local sustin ca, cel mai probabil, Jebeleanu va prelua functia de sef la Vama Aeroportului International “Traian Vuia” Timisoara, post ocupat in prezent de Emil Craciunoiu.
De numele acestuia din urma se leaga un scandal de proportii, izbucnit in 2004, dupa ce mai multi lucratori vamali au fost demisi pe motiv ca ar fi conditionat intrarea in tara a unor oameni de afaceri straini de plata unor sume in valuta. Desi a fost demis din functie, in octombrie 2005 Craciunoiu s-a prezentat la examenul pentru functia de sef de vama, pe care l-a si castigat.
Adrian Jebeleanu a declarat ca functia pe care tocmai a parasit-o va fi preluata de seful Vamii Timisoara, Gabriel Moldovan, despre care surse locale sustin ca este sustinut de Partidul Democrat. De altfel, liderii democrati l-au propus pe Moldovan in fruntea sistemului vamal banatean si in cadrul intalnirilor si negocierilor coalitiei de guvernare.
In aceste conditii, postul lasat liber de Moldovan ar urma sa fie preluat de nimeni altul decat Emil Craciunoiu, iar astfel cercul se inchide, rocada sefilor fiind completa.

Cele mai citite

Top 5 electrocasnice care îți pot face viața mai ușoară

În societatea de azi, tehnologia a revoluționat cu adevărat felul în care oamenii lucrează și trăiesc, iar electrocasnicele moderne au devenit o parte integrantă...

Masa de Paște, mai scumpă, chiar cu plafonarea alimentelor de bază

Bugetul alocat cumpărăturilor pentru masa de Paște de anul acesta poate depăși suma de 1.000 de lei, față de anul trecut când vorbeam despre suma...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă