19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialRetrogradarea nu se ia în calcul

Retrogradarea nu se ia în calcul

 Oficialii, antrenorii şi jucătorii, dar mai ales suporterii, nici nu vor să audă de retrogradarea Farului în Liga a III-a.

 

Încă de la retrogradarea în Liga a II-a, în 2009, Farul visează la revenirea în eşalonul de elită al ţării. An de an, Liga I pare însă tot mai departe de gruparea de pe litoral care în această stagiune a ajuns la polul opus. Marinarii, pe locul 13 în clasamentul eşalonului secund, adică ultimul, sunt mai degrabă ameninţaţi de retrogradarea în Liga a III-a. Până la un astfel de deznodământ dezastruos mai este mult. Încă mai poate fi evitat.

Nu s-a încheiat nici măcar turul Ligii a II-a, iar marinarii au un program ceva mai accesibil în partea a doua a campionatului. Pe acest lucru se bazează şi tehnicianul Ion Barbu, care a declarat că momentan nu înţelege ce se întâmplă, dar că în pauza de iarnă se vor găsi soluţiile necesare pentru a salva echipa. „După asemenea rezultate, nu ştiu ce mai este de spus. Vom încerca în continuare să vedem ce se mai poate salva din acest tur. Mai sunt câteva etape şi ne vom da silinţa să acumulăm puncte. Din iarnă, trebuie să strângem rândurile, să vedem ce este de făcut. În retur vom avea mai multe meciuri jucate acasă decât în deplasare”, a spus antrenorul secund al Farului.

Barbu a mai afirmat că nu se pune problema ca Farul să ajungă în Liga a III-a, acest lucru fiind un adevărat dezastru. „Chiar dacă suntem pe ultimul loc, nu mă gândesc la retrogradare. Dacă s‑ar fi terminat acum campionatul, ar fi fost dezastru, dar mai sunt etape de jucat şi eu cred că nu se pune problema retrogradării. Trebuie să găsim o soluţie cât mai repede, trebuie schimbat ceva. Cu toţii suntem vinovaţi, de la antrenori la jucători, inclusiv conducerea clubului. Îmi pare rău că s-a ajuns într-o situaţie extraordinar de grea”, a completat Barbu. Tehnicianul speră să înceapă revenirea încă de sâmbătă, când Farul va juca pe teren propriu cu Unirea Slobozia.   

Pe „Farul” vine Steaua

Marinarii mai au mult de lucru până la a juca din nou în Liga I. Viitorul Constanţa o face însă şi chiar cu destul succes. Echipa patronată de Gheorghe Hagi va primi, duminică, vizita liderului Steaua, într-un meci la care se aşteaptă o asistenţă numeroasă. Clubul constănţean a anunţat deja preţul tichetelor pentru meciul programat duminică, de la ora 21.30. Acestea sunt: 40 lei (tribuna I), 25 lei (tribuna a II-a) şi 15 lei (peluze). Biletele vor fi puse în vânzare încă de miercuri.

6 puncte a acumulat Farul în cele 9 jocuri disputate până acum în campionat.

Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...
Ultima oră
Pe aceeași temă